Ρύθμιση εξπρές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με ένταξη έως τις 27 Μαρτίου

Ένα και πλέον εκατομμύριο ειδοποιητήρια, τα οποία πιθανότατα θα σταλούν με mail και όχι μόνο, στους φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου αυτοί να τακτοποιήσουν με άμεση ρύθμιση πληρωμής όλου ή μέρους του κεφαλαίου και διαγραφή ανάλογα όλων των προσαυξήσεων.

Τα ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να στέλνονται από την Πέμπτη από την ΓΓΔΕ και η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτόν τον τρόπο ρύθμισης θα υπάρχει έως και τις 27 Μαρτίου. Μάλιστα η σχετική τροπολογία θα ψηφισθεί αύριο το βράδυ στη

Βουλή και αμέσως μετά τη ψήφιση της θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα σχετικά mail.

Ειδικότερα, η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε ως προσθήκη στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν θα διαγράφουν το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.

Αν για παράδειγμα κάποιος φορολογούμενος χρωστά 5.000 ευρώ στην Εφορία, οι οποίες επιβαρύνονται με επιπλέον 6.500 ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων, πληρώνοντας έως τις 27 Μαρτίου 5.000 ευρώ στην τράπεζα θα ξεμπερδέψει με τη συνολική οφειλή των 11.500 ευρώ.

Ωστόσο πέραν από την ενημέρωση για την ευνοϊκή ρύθμιση θα υπενθυμίζεται το δικαίωμα της φορολογικής διοίκησης να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων ή απαιτήσεων τόσο στα χέρια των φορολογουμένων όσο και τρίτων.

Πηγή: in.gr

Keywords
Αναζητήσεις
νεα ρυθμιση οφειλων, ευνοικη ρυθμιση 27 μαρτιου
Τυχαία Θέματα