Τσούκαλης: «Υπάρχει και άλλο περιστατικό bullying στην Γαλακτοκομική Σχολή»

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει και άλλο σοβαρό περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (bullying) στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, προχώρησε σήμερα το πρωί ο γνωστός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως είπε ο κ. Τσούκαλης στο Mega, το περιστατικό αυτό έχει καταγραφεί μάλιστα τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ ήταν σαφής ο υπαινιγός του ότι έχει εξαφανιστεί το τετράδιο

που κατέγραφε όλα τα περιστατικά βίας ο φύλακας της Σχολής.

Ίσως, το λόγο θα πρέπει να τον πάρει τώρα η Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο που επιβλέπει τη Γαλακτοκομική Σχολή, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς που υπάρχουν σχετικά με την αποβολή από αυτήν μαθητών που νομίζουν ότι οι πράξεις τους θα μείνουν ατιμώρητες, ενώ και το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να θεσπίσει αυστηρές πειθαρχικές ποινές για το Bullying, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον και με ποινικές ευθύνες και όχι όλοι να επικαλούνται το νομικό κενό που υπάρχει τώρα, ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Όσον αφορά στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο κ. Τσούκαλης είπε, ότι δεχόταν πιέσεις εδώ και ένα χρόνο, αλλά δεν είχε πει τίποτα στους γονείς του και δεν είχε ζητήσει να φύγει από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

«Το δωμάτιό του, το άλλαξαν γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα αλλά ο Βαγγέλης δεν ήταν παιδί που θα πήγαινε εύκολα να διαμαρτυρηθεί στους καθηγητές» ήταν τα λόγια του κ. Τσούκαλη, που ζήτησε με αφορμή την άσχημη κατάληξη της υπόθεσης με το θάνατο ενός νέου παιδιού, να «ανοίξουν» επιτέλους τα στόματα, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτού του τύπου τις συμπεριφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα