«Ρουκέτα» από Ντάισελμπλουμ! «Νέα μέτρα λιτότητας το 2018 για την Ελλάδα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Ελλάδα και οι πολίτες της θα «ματώσουν» και το 2018.

Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Τα μέτρα «εστιάζονται» σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως κυβέρνηση και θεσμοί, συζητάνε τα επιπρόσθετα μέτρα που θα χρειαστεί να πάρει η Ελλάδα

για το 2018

Την ίδια ώρα μάλιστα, που η Αθήνα αναμένει «ελαφρύνσεις» από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πως μείωση του πλεονάσματος κάτω από το 3,5% δεν προβλέπεται από το 2019, αλλά όταν θα το αποφασίσουν οι δανειστές.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Μάλτα, βάζει ξεκάθαρα στο τραπέζι τα μέτρα του 2018, τα οποία εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Δείτε τι δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, θα πρέπει να αυξηθεί και όντως ανεβαίνει κάθε χρόνο και ο στόχος είναι το 3,5%. Τότε (σ.σ. ΤΟ 2018) εμείς θα αποφασίσουμε πόσο καιρό είναι εφικτό να μείνει σε αυτό το επίπεδο.

Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να μειωθεί λίγο και αυτό πράγματι είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση. Στεκόμαστε στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος».

Το άρθρο «Ρουκέτα» από Ντάισελμπλουμ! «Νέα μέτρα λιτότητας το 2018 για την Ελλάδα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα