Το πόρισμα για το τροχαίο του Π. Παντελίδη: «Έτρεχε με 118 χλμ./ώρα – Αβέβαιο ποιος ήταν ο οδηγός»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το 200σέλιδο πόρισμα των πραγματογνωμόνων της τροχαίας για το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου και εντάχθηκε στην δικογραφία. Σύμφωνα μ’ αυτό το μαύρο Mercedes πήγαινε με 118 χιλόμετρα την ώρα, ενώ στα επίμαχα σημεία του δρόμου δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος. Επιπρόσθετα το πόρισμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω αυτοκίνητο

έφυγε από το δρόμο χωρίς να υπάρξει κάποια παρεμβολή άλλου οχήματος. Ως αιτία του δυστυχήματος εμφανίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια μηχανική βλάβη ή κατασκευαστικό λάθος του δρόμου.

«Το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο».

Τι λέει το πόρισμα για την ταχύτητα

«Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω υπολογίστηκε ότι η ελάχιστη ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα. Από τον λεπτομερή μακροσκοπικό – οπτικό έλεγχο προκειμένου να εξεταστούν τα συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης και λοιπά συστήματα για να διαπιστωθεί αν αυτά λειτουργούσαν κανονικά πριν το δυστύχημα δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα στα συστήματα του αυτοκινήτου».

Ως πιθανά αίτια του δυστυχήματος στο πόρισμα αναφέρονται:

1) Κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον οδηγό όπως ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ζάλη, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτικό επεισόδιο, κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ, χρήση απαγορευμένων ουσιών.

2) Κόπωση ή υπνηλία του οδηγού, στιγμιαία απόσπαση προσοχής όπως κινητό τηλέφωνο, τυχόν ακατάλληλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός.

Το άρθρο Το πόρισμα για το τροχαίο του Π. Παντελίδη: «Έτρεχε με 118 χλμ./ώρα – Αβέβαιο ποιος ήταν ο οδηγός» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα