Ρόφημα κρόκου Κοζάνης αδυνάτισμα: Τα οφέλη αυτού του “θησαυρού”

Το φυτό κρόκος είναι από τα πιο γνωστά καλλιεργούμενα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδας τα οποία έχουν και σημαντικές εξαγωγές. Η ελληνική ετήσια παραγωγή κρόκου κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη τριάδα των παραγωγών χωρών παγκοσμίως. Τα οφέλη του είναι τόσα πολλά που καλό είναι να βρίσκεται στην διατροφή μας. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά πώς να φτιάξετε το θαυματουργό ρόφημα που αδυνατίζει το σώμα και βοηθάει στην καλή ψυχική υγεία.

Τσάι
με κρόκο Κοζάνης για ευεξία

Θα λατρέψετε τον ρόφημα με κρόκο Κοζάνης! Το εντυπωσιακό πορφυρό του χρώμα και το μοναδικό άρωμα του κρόκου Κοζάνης είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά που σε προϊδεάζουν να το δοκιμάσεις. Εκτός όμως από τα παρακάτω, ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς σαφράν έχει αποδειχθεί πως παρέχει πλήθος ευεργετικών επιπτώσεων στην υγεία. Από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους και φαρμακευτικές χρήσεις.

Δείτε ακόμη: Πείτε “αντίο” στον πονοκέφαλο με αυτό το βότανοΠως θα φτιάξετε ρόφημα με κρόκο Κοζάνης

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τσάι με σαφράν. Βράζετε νερό και στην συνέχεια τοποθετείτε κάποια νήματα κρόκου στο φλιτζάνι σας. Περιμένετε 5 με 8 λεπτά, αφαιρείτε τον κρόκο και το τσάι είναι έτοιμο. Καθώς όμως έχει ισχυρή γεύση και μπορεί να σας φανεί πικρό, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι ή να αναμείξετε με άλλα βότανα της αρεσκείας σας.

Αναλυτικά τα οφέλη του κρόκου για τον οργανισμό μας:Ανακουφίζει από τον στομαχόπονοΚαταπραΰνει τους πόνους των νεφρώνΔιεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη, ενώ περιορίζει τις γαστραλγίες, τον υστερισμό, τους σπασμούς, τον κοκίτη και τους νευρικούς κωλικούςΒελτιώνει το δέρμα από την ακμή με εξωτερική χρήση τουΈχει αντικαταθλιπτικές, αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητεςΕνισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμηΜειώνει τη χοληστερίνη και εμφανίζει αντιθρομβωτική δράσηΜειώνει την αρτηριακή πίεσηΈχει ευεργετική δράση σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή ΑλτσχάιμερΒοηθά σε κρίσεις άσθματος, στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, τη ναυτία, τις πεπτικές διαταραχές, τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐαΈχει αφροδισιακές ιδιότητεςΔείτε ακόμη:5+1 tips για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητούTips για να φτιάξτε τα πιο όμορφα Πασχαλινά στολίδια… με τα αυγά σας!Οι μαγικοί σπόροι chia: Γιατί να τους βάλεις τώρα στη διατροφή σου
Keywords
Αναζητήσεις
κροκοσ κοζανησ πωσ τον βρισκουμε;
Τυχαία Θέματα