Ρόδι: Ο «κόκκινος χρυσός» είναι εγγύηση για την υγεία μας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας, το ρόδι είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία, ενώ πολλοί το αποκαλούν «κόκκινο χρυσό» λόγω της διατροφικής του αξίας. Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν την συνεργική δράση των συστατικών του και ένα ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.

Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε,το ρόδι είναι φημισμένο και ως τεράστια πηγή των απαραίτητων για τον οργανισμό

μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το κάλιο. Γεμάτο υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ένα μόνο ρόδι καλύπει το 40% της ποσότητας σε βιταμίνη C και το 25% της ποσότητας σε φυλλικό οξύ που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Η αντιοξειδωτική του ικανότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν το κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Το ρόδι προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ρίχνει την κακή χοληστερόλη βοηθώντας πολύ στη μείωση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Όσοι έχουν υπέρταση, μπορούν να σωθούν από την κατανάλωση ροδιών, καθώς έχει αποδειχτεί πως η καθημερινή κατανάλωση μειώνει την διαστολική πίεση έως και 36% ενώ την συστολική μέχρι και 5%. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην ­επιβράδυνση της ανάπτυξής τους.

Επιστήμονες έχουν ονομάσει το ρόδι, ιδίως το χυμό του, υποκατάστατο του Viagra. Αμερικάνικη έρευνα έχει αποδείξει πως η καθημερινή κατανάλωση χυμού από ρόδι για 30 ημέρες, βελτιώνει κατά πολύ τις σεξουαλικές επιδόσεις. Αυτό συνδέεται με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που βοηθούν τα τοιχώματα των αρτηριών να χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση του πέους.

Δε σταματά όμως εκεί η συμβολή του στη σεξουαλική ζωή, γιατί λόγω της κατακόρυφης αύξησης της τεστοστερόνης που πετυχαίνει, θεωρείται το καλύτερο αφροδισιακό. Μέσα σε μόλις 15 μέρες, άνθρωποι που κατανάλωναν χυμό ροδιού σε καθημερινή βάση, είχαν πολύ έντονη επιθυμία για ερωτική συνεύρεση.

Ένα ρόδι, περίπου 280 γρ. έχει τα πάντα:

Ενέργεια: 234kcal

Πρωτεΐνες: 4,71g

Λιπαρά: 3,3g

Υδατάνθρακες: 52,73g

Φυτικές ίνες: 11,3g

Ασβέστιο: 28mg

Σίδηρος: 0,85mg

Μαγνήσιο: 34mg

Φώσφορος: 102mg

Κάλιο: 666mg

Νάτριο: 8mg

Ψευδάργυρος: 0,99mg

Χαλκός: 0,446mg

Σελήνιο: 1,4mcg

Βιταμίνη: C 28,8mg

Νιασίνη (Β3:) 0,826mg

Φυλλικό οξύ: 0,7mcg

Βιταμίνη Ε: 1,6mg

Βιταμίνη Κ: 46,2mcg

Το άρθρο Ρόδι: Ο «κόκκινος χρυσός» είναι εγγύηση για την υγεία μας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα