Ρήγας-Κατριβάνου διασταύρωσαν τα ξίφη της στη Βουλή

Ένταση προκλήθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής που συζητά για το μεταναστευτικό, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλουν τους μετανάστες για να τους παίζουν».

Στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Β. Κατριβάνου και Αφρ. Σταμπουλή διακόπτοντας και λέγοντας «δεν ντρέπεστε;».

Αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές (27/02) αναφορές του Νίκου Βούτση ότι γίνονται μεθοδεύσεις προκειμένου η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να την θέσει εκτός νόμου», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Π. Ρήγας συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «συνομιλητές της Χρυσής Αυγής» με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του ζητούν να ανακαλέσει. Όμως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνέχισε φωνάζοντας ότι «αυτοί είναι οι ΣΥΡΙΖαίοι, περιθωριακοί του 4%» και τους χαρακτήρισε ως «υποκριτές» που «πουλάνε ψέματα και ελπίδες. Είστε διακινητές ελπίδας. Μία ζωή ήθελαν να τους έχουν παράνομους για να τους πουλούν ελπίδα». Η Β. Κατριβάνου ακούσθηκε να τον ρωτά «καλά, δεν έχετε τσίπα;».

«Θα απολογηθείτε στον ελληνικό λαό, αν πιστεύετε ότι η Χρυσή είναι εγκληματική οργάνωση», επέμεινε ο Π. Ρήγας.

Τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει αμέσως και εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του…», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση για τη Χρυσή Αυγή και τη Δικαιοσύνη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για περίεργη σιωπή του κ. Τσίπρα, 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Βούτση.
«Με τις γελοίες κατηγορίες του κ. Βούτση κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, δεν ασχολούμαστε. Όμως, προκύπτει μείζον θέμα από την ταύτιση Βούτση με τη Χρυσή Αυγή και, κυρίως, από τις δηλώσεις του, που αμφισβητούν την Ελληνική Δικαιοσύνη και προσβάλλουν το κύρος και την ανεξαρτησία της» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα