H NSA της Μ. Βρετανίας αποθήκευε οπτικοακουστικό υλικό της Yahoo

Σημερινό δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας επιδίδονταν σε υποκλοπές οπτικοακουστικού υλικού χρηστών της Yahoo, μέσω των καμερών ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για διαδραστικές επικοινωνίες μέσω διαδικτύο.

Η εφημερίδα επικαλούμενη σχετικά έγγραφα, αναφέρει ότι στο υλικό που διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες, είναι και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου. Συνολικά, υπολογίζεται ότι

από το 2008 έως και το 2010, οπότε και διήρκεσε η επιχείρηση αποθηκεύτηκαν περίπου 1,8 εκατομμύρια φωτογραφίες χρηστών της Yahoo.

Η Yahoo αρνείται ότι γνώριζε κάτι σχετικό με την υπόθεση και χαρακτηρίζει «απολύτως απαράδεκτο» το γεγονός της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών της.

Από την πλευρά της, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Οπτικό Νεύρο» (Optic Nerve). Για την πραγματοποίηση των υποκλοπών, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν την υποστήριξη της αμερικανικής NSA.

Keywords
Τυχαία Θέματα