Ρεπόρτερ ΕΡΤ Αγχίαλος: Η στιγμή που η δημοσιογράφος τρομάζει on air

Τρόμο προκάλεσαν στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η στιγμή της έκρηξης βλημάτων από την 111 πτέρυγα μάχης στην Νέα Αγχιάλου δεν το βρήκα με ήχο ο Astra αναφέρει ότι η έκρηξη ακούστηκε στην Σκόπελο. #Βολος pic.twitter.com/pkbJAnGuFg

Maltezos (@koursaroslibre) July 27, 2023

Εκείνη την ώρα η ΕΡΤ μετέδιδε live από την περιοχή και οι εκρήξεις ακούστηκαν στον αέρα. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σείεται» η γη στην περιοχή. «Έφτασε η φωτιά, πήραν φωτιά. Πρωτοφανές για την περιοχή», ανέφερε άνθρωπος που είναι εκεί.

Αρτοποιός: Προχωράει η απομάκρυνση πληθυσμού στη Νέα Αγχίαλο, παραμένει ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Με την πύρινη κόλαση να μαίνεται στη Νέα Αγχίαλο που βρίσκεται ένα βήμα από την ολοκληρωτική εκκένωση, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος.  Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία. «Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε δε για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

Οι πυρκαγιές, όπως επισήμανε, ανήλθαν σε 83 το τελευταίο 24ωρο.  Όσον αφορά στον Ασπρόπυργο, το πύρινο μέτωπο που έκαιγε απειλητικά νωρίτερα έχει περιοριστεί.  Στη Ρόδο, από την άλλη, καταβάλλονται προσπάθειες για τον έλεγχο διάσπαρτων εστιών. Στα Ανωγιατά Αρτας επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της χώρας πολύ υψηλός.

Βίντεο: Τρομακτικές εκρήξεις, η μία μετά την άλλη στη Νέα Αγχίαλο

Στο έλεος της πύρινης κόλασης βρίσκεται η Νέα Αγχίαλος, μια περιοχή 5.000 κατοίκων, όπου προχωρά η επιχείρηση ολοκληρωτικής εκκένωσης, στην οποία συμμετέχουν λεωφορεία, ασθενοφόρα αλλά και ιδιωτικά σκάφη. Ήδη έχει εκκενωθεί το 80% της περιοχής, με τις μεγάλες εκρήξεις που έχουν σημειωθεί να είναι δύο.  Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εκρήξεις αυτοπροσώπως.

Βίντεο από τον λογαριασμό του @nikosathanasos στο instagram.#φωτιες #βολος #αλμυρος #εκρηξεις

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ! pic.twitter.com/XB6hqWgWSA

— Dimitris Theodosis (@theodossis10) July 27, 2023

Μάλιστα από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.Την ώρα που εκκένωναν μέσω θαλάσσης σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη και στον ουρανό υψώθηκε ένα «μανιτάρι» καπνού. Κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο πώς βίωσαν τη στιγμή των εκρήξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεπόρτερ ΕΡΤ Αγχίαλος,reporter ert agchialos