Νέα Αγχίαλος φωτιά: Συνεχείς εκρήξεις, απομακρύνονται και τα F16

Κόλαση στη Νέα Αγχίαλο, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει κοντά στα σπίτια προκαλεί εκρήξεις βλημάτων. Οι εκρήξεις γίνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, τέσσερα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου. Η αποθήκη έχει εκκενωθεί εγκαίρως από το προσωπικό, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή Καραμπά πριν από λίγο έγινε νέα μεγάλη έκρηξη,

όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και εκφράστηκαν φόβοι για ωστικό κύμα. Για τον σκοπό αυτόν απομακρύνθηκαν κάτοικοι και δημοσιογράφοι. Λίγο μετά τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης στην περιοχή των εκρήξεων Καραμπά Αγχιάλου.

Απομακρύνονται προληπτικά F-16 από την 111 ΠΜ

Παράλληλα, ξεκίνησε η τμηματική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΑ, «στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ασφαλείας των μέσων και του αεροδρομίου της 111 Π.Μ. δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών προς άλλα αεροδρόμια».

Αρμόδιες πηγές, επισημαίνουν ως προς την απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Οι φλόγες πέρασαν στο στρατόπεδο πυρομαχικών στις Μικροθήβες εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, καθώς δόθηκε εγκαίρως η σχετική εντολή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχουν απομακρυνθεί. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρίσκεται στο σημείο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σείεται» η γη στην περιοχή. «Έφτασε φωτιά, πήραν φωτιά. Πρωτοφανές για την περιοχή», ανέφερε άνθρωπος που είναι εκεί.

Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στη συνέχεια στην ΕΡΤ, ανέφεραν ότι έσπασαν τα τζάμια στα σπίτια τους, έπεσαν κουρτινόξυλα και άλλα αντικείμενα από την πρώτη δυνατή έκρηξη που ακούστηκε.

Νέα Αγχίαλος: Ιδιωτικά σκάφη σπεύδουν για εκκένωση διά θαλάσσης

Στην Αγχίαλο έχουν σπεύσει ιδιωτικά σκάφη και προχωρούν σε εκκενώσεις διά θαλάσσης, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη συμφόρηση στους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγχίαλος, Συνεχείς, F16,agchialos, synecheis, F16