Ράμα – Χιμαριώτες: Σοβαρή καταγγελία από την “Ομόνοια”

Σε επικίνδυνο κατήφορο πρακτικών μικροπολιτικής καπηλείας, διχασμού της κοινωνίας και διασπορά εθνοτικού μίσους βρίσκεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα.Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – Ομόνοια» αναφέρει μάλιστα ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός ξεπέρασε τα εσκαμμένα, καθώς στην νέα επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Χιμάρα μοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών και κάλεσε τους κατοίκους να μην

αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – Ομόνοια:

«Ο Πρωθυπουργός της  Αλβανίας κ. Έντι Ράμα εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά ευθύνεται, συνεχίζει το κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στην διάσπαση της κοινωνίας της  Χιμάρας, χειραγώγησης των πολιτών, καταστρατήγησης εν τέλει των αρχών του κράτους δικαίου, της ισοπολιτείας και ισονομίας. Σήμερα επέστρεψε στη  Χιμάρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη.

Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει προλειαίνοντας το έδαφος για την διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Όχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τα οποία προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους «στρατηγικούς επενδυτές» της αυλής. Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική.

Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας. Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ επέκταση στον Ελληνισμό. Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομμουνιστικό καθεστώς κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους. Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στην μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Ο Πρωθυπουργός εγκαλείται εδώ και πολλούς μήνες αλλά κωφεύει έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εν τέλει θα καθυποτάξει την κοινωνία των πολιτών της  Χιμάρας και θα συνεχίσει με πρακτικές τσιφλικά να καταληστεύεται την περιοχή παραβλέποντας το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής. Στην ουσία κάνει πιο δύσκολη την έξοδο απ’ το λαβύρινθο που έχει εγκλωβιστεί διότι έχει απολέσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του».

Αλβανία: Επεισόδια στα Τίρανα – Ζητούν την παραίτηση του δημάρχου και πετούν μολότοφ και αυγά

Επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στα Τίρανα, την Τρίτη, με διαδηλωτές να συγκεντρώνονται μπροστά από το δημαρχείο της πόλης και να ζητούν την παραίτηση του δημάρχου, Εριόν Βελιάι. Την ίδια στιγμή, δεν έλειψαν οι στιγμές σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις, με μολότοφ, αυγά και χημικά. Από την αρχή των διαμαρτυριών στην αλβανική πρωτεύουσα, στις 11:00 το πρωί, οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να μπουν με τη βία εντός του κτηρίου. Στη συνέχεια έσπασαν τα κιγκλιδώματα αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα στο δημαρχείο της πόλης, αφού απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, απαιτούν την παραίτηση του Βελιάι μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με στενούς συνεργάτες του καθώς εξετάζονται για υποθέσεις διαφθοράς. Σημειώνεται ότι εδώ και πάνω από ένα μήνα οργανώνονται διαμαρτυρίες έξω από το δημαρχείο. Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη – σύμφωνα με το Albanian Daily News – οι δαδηλωτές δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί στο σημείο και προσπαθούν να εισβάλουν στο κτήριο. Απαιτούν επίμονα την παραίτηση του δημάρχου μετά τις συλλήψεις συνεργατών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα