Πυροβολισμοί Ζάκυνθος: Πιστόλια, σφαίρες, ναρκωτικά

Διαφορές για υπόθεση ναρκωτικών μετέτρεψαν τη νύχτα της Τρίτης σε Φαρ Ουέστ, την περιοχή του Αγίου Γερασίμου, στο νησί της Ζακύνθου, όταν σε συνάντηση δύο αυτοκινήτων που κινούνταν αντίθετα, οι οδηγοί τράβηξαν όπλα και πυροβόλησαν πολλές φορές, προκαλώντας πανικό στους διερχόμενους. Μετά από ολονύχτια επιχείρηση της Αστυνομίας και ενώ είχαν βρεθεί στον τόπο της ένοπλης επίθεσης εννέα κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών συνελήφθησαν στα σπίτια τους ένας Έλληνας κάτοικος Ζακύνθου κι ένας Αλβανός υπήκοος, οι οποίοι φέρονται ως οι πρωταγωνιστές του σοβαρού επεισοδίου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθη

επίσης και ο αδελφός του δεύτερου καθώς στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί τα αδέλφια βρέθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Ο Ζακυνθινός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς μία μαρτυρία τον φέρει να πυροβόλησε εκτός από τον αέρα και κατά του Αλβανού οδηγού του άλλου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο  ημεδαπός και οι δύο αλλοδαποί, κατηγορούνται για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, λέει η Αστυνομία, βραδινές ώρες της Τρίτης 25/5 στην περιοχή Άγιος Γεράσιμος Ζακύνθου, έλαβε χώρα περιστατικό πυροβολισμών. Για τη διερεύνηση του, συστάθηκε άμεσα ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου (Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και Αστυνομικό Τμήμα). Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού και ενός αλλοδαπού (σ.σ Αλβανού) σε αυτό, οι οποίοι συνελήφθησαν διαδοχικά κατά τη διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της πόλης της Ζακύνθου.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

· Στο σημείο που εκδηλώθηκαν οι πυροβολισμοί, εννέα  κάλυκες διαμετρήματος των 9 mm

· Στην κατοχή του ημεδαπού ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm και δεκαπέντε 15 φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος

Στην οικία του αλλοδαπού 444 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των -870  ευρώ , ένα κυτίο μεταφοράς πιστολιού, κενό περιεχομένου, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 17 κυνηγετικά φυσίγγια. Σε βάρος του ημεδαπού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και σε βάρος του αλλοδαπού για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός -αδελφός και σύνοικος του αλλοδαπού εμπλεκόμενου στους πυροβολισμούς-, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα