Πυροβολισμοί σε καφέ στην Κοπεγχάγη με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

Επίθεση με πυροβολισμούς σε καφετέρια στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη είχαμε σήμερα το απόγευμα καθώς εκεί υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα τη βλασφημία και την τέχνη, στην οποία θα μιλούσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Δανία, Φρανσουά Ζιμερέι και θα συμμετείχε και ο Σουηδός σκιτσογράφος Λαρς Βίλκς ο οποίος είχε κάνει σκίτσα με απεικόνιση του Μωάμεθ και είχε ως εκ τούτου μπει στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών.

Από επίθεση ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες που έριξαν περνώντας με αυτοκίνητο έξω από την καφετέρια περισσότερες από 40 σφαίρες, σπάζοντας την βιτρίνα της καφετέριας.

Η δανέζικη αστυνομία έχει αποκλείσει όχι μόνο την καφετέρια αλλά και την περιοχή όπου βρίσκεται αυτή, αναζητώντας σε όλη την πόλη το αυτοκίνητο με το οποίο ξέφυγαν οι δράστες, προκειμένου να έχει μια ένδειξη για το προς τα που διέφυγαν. Όσον αφορά τον Γάλλο πρέσβη, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι είναι καλά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Βίλκς ο οποίος είναι υπό προστασία λόγω των απειλών που έχει δεχθεί για τη ζωή του μετά τη δημοσίευση των σκίτσων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα