Πανούσης: «Δεν είναι αυτή εικόνα ευρωπαϊκής χώρας»

Την θλίψη του και την ντροπή που ένιωσε για αυτά που είδε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μετά την επίσκεψή του στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις με αφορμή την αυτοκτονία ενός 28χρονου Πακιστανού ο οποίος ήταν κρατούμενος εκεί και ο οποίος κρεμάστηκε χθες το βράδυ σε κοντέινερ.

Ο υπουργός προανήγγειλε την άμεση κατάργηση όλων των Kέντρων Kράτησης με τη μορφή που έχουν σήμερα και την αντικατάστασή τους από Aνοιχτά

Kέντρα Φιλοξενίας, τα οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθεί η μορφή που έχουν αλλά και οι λεπτομέρειες της νομοθεσίας που θα καλύπτει τη λειτουργία τους, αφού ξεκαθαριστούν πρώτα οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Πανούσης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Ήρθα να εκφράσω τη λύπη και τη θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης. Όμως τώρα εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργού, αλλά ως ανθρώπου, ως εκπροσώπου ενός πολιτισμού. Δεν είναι αυτή εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας και μιας χώρας που σέβεται τον άνθρωπο».

Ο κ. Πανούσης είπε ακόμα ότι δεν πίστευε αυτά που είδε για τις συνθήκες κράτησης και διαμονής των αλλοδαπών, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά και τη στάση των αστυνομικών, η οποία είναι σωστή, αλλά με την σύλληψη της δημιουργίας τέτοιων κέντρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα