Πύρινη κόλαση σε Ρόδο,Κρήτη,Σέριφο - Κάηκαν σπίτια

Εφιαλτικές ώρες ζούνε οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια και η οποία από τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου μαίνεται ανεξέλεγκτη στο χωριό Πηγαιδάκια και στο Αντισκάρι, όπου σύμφωνα με το cretalive.gr, χτύπησαν το απόγευμα οι καμπάνες προκειμένου να απομακρυθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο αποτελούμενη

από δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, καθώς και από οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, ενώ λίγο μετά τη 13.30 στην μάχη της κατάσβεσης προστέθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο και περίπου στις 16.30 το πυροσβεστικό ελικόπτερο από Χανιά.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, ενώ την ίδια ώρα, ξέπσασε άλλη πυρκαγιά στο Παρακαλούρι Νεάπολης του νομού Λασιθίου.

Στο μεταξύ, οι φλόγες πλησίασαν κατοικημένη περιοχή στο Μεγάλο Λιβάδι στη Σέριφο και επί τόπου βρέθηκει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Β. Παπαγεωργίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στην Αγία Μαρίνα και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η φωτιά απο το μέτωπο στη Νότια Ρόδο τρέχει με μεγάλη ταχύτητα λόγω του ανέμου και τα πράγματα όσο περνά η ώρα δυσκολεύουν...Τα δύο αεροπλάνα ρίχνουν καθώς και το ελικόπτερο μαζί με όλες τις επίγειες δυνάμεις. Στο μέτωπο κατευθύνεται Χριστιάννα Καλογήρου ενώ υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του parapolitika.gr πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατευθύνονται προς τη Ρόδο ενώ δύο ακόμα καναντέρ σπεύδουν στο νησί μήπως προλάβουν κάποιες τελευταίες πτήσεις πριν πέσει το φως.

Keywords
Τυχαία Θέματα