Πύραυλος του Συριακού στρατού σκοτώνει παιδιά στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 19 παιδιά και άλλοι δέκα σύριοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής στο Χαλέπι της Συρίας, όταν πύραυλος που εκτόξευσαν οι τακτικές δυνάμεις έπληξε το βόρειο τμήμα της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ίδια οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα σύντομο βίντεο, στο οποίο ανήλικος θρηνεί λέγοντας «εξοντώθηκε όλη η οικογένειά μου, όλη». Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που ενημερώνεται πρωτίστως από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές.

Στα μέσα Φεβρουαρίου 58 άμαχοι, μεταξύ των οποίων

36 παιδιά, είχαν σκοτωθεί στο Χαλέπι λόγω άλλου πυραυλικού πλήγματος.

Το ερειπωμένο πλέον Χαλέπι, προπολεμικά η πολυπληθέστερη πόλη της Συρίας και εμπορικός σύνδεσμος της χώρας με την Δύση, αποτελεί από τον Ιούλιο του 2012 πεδίο συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Εν τω μεταξύ, στην κεντρική πόλη της Χομς, οι τακτικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Σάββατο ένα ιστορικό τέμενος του 13ου αιώνα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SANA.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, οι νεκροί του συριακού εμφυλίου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, έχουν πλέον ξεπεράσει τις 100.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα