«Πύρινη» η τελευταία ομιλία της Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος Βουλής

Κάνοντας λόγο για «ακραία εκδήλωση βίας εναντίον του Συντάγματος» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε την τελευταία της ομιλία σε αυτή τη Βουλή από τη θέση της προέδρου.

Η κα Κωνσταντοπούλου ανακοινώνοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τον

λογιστικό έλεγχο του χρέους, έκανε λόγο για «εκβιαστική επίθεση εναντίον της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, για βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, για βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και για κατάργηση των κεκτημένων ελευθεριών».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά», υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι «έγινε ώστε να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι Επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Siemens, για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργηθεί Επιτροπή για τις δικογραφίες εναντίον των κυβερνητικών στελεχών».

Σημειώνεται, πως παρ’ ότι η απογευματινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ώστε να σχηματισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να ληφθεί η απόφαση για την βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Δεν προσήλθε κανείς βουλευτής επιπλέον εκείνων που παρέστησαν στην απογευματινή συνεδρίαση, αν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ανασυγκροτήσει την Επιτροπή με νέα μέλη.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον».

Ακόμα, τόνισε ότι «η κοινωνία παραμένει άγρυπνη και θα δώσει ένα μάθημα σε όσους θέλησαν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε» και πρόσθεσε πως «κάποιοι δολοφονούν την Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα της λαϊκής κυριαρχίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
τελευταια ομιλια ζωης βουλη
Τυχαία Θέματα