Πυρετός επαφών οικονομικού επιτελείου – τρόικα

Πυρετός επαφών με την τρόικα επικρατεί στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο οικονομικό επιτελείο της καθώς η προσπάθεια και οι συζητήσεις για την επιστροφή της στον έλεγχο του προγράμματος που ακολουθεί η χώρα μας και ως εκ τούτου και στη διαπραγμάτευση για το χρέος συνεχίζονται καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα τηλεδιάσκεψη θα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και στελεχών της τρόικα.

Κατά τη διάρκεια της της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να εκφράσουν την άποψη τους οι εκπρόσωποι της τριμερούς για τις απαντήσεις της Αθήνας στα θέματα που έθεσαν αλλά και για το πλαίσιο της συμφωνίας που θέλουν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πηγές των δανειστών, η τρόικα επί του παρόντος μελετά το σημείωμα που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης στην επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα, περιέγραφε τα πρόσφατα στοιχεία τόσο στο σκέλος της υλοποίησης του τρέχοντος προϋπολογισμού, όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται ή πρόκειται να προωθηθούν.

Η κυβέρνηση δήλωνε στην επιστολή ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015 και ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις ομαδικές απολύσεις και στο θέμα των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα