Ψήφος υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης από το Ευρωκοινοβούλιο

Θετικά ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 498 και κατά 88. Το ψήφισμα ήρθε στην ολομέλεια του κοινοβουλίου από πέντε πολιτικές ομάδες και το αποτέλεσμα δείχνει ότι υπερψηφίστηκε πανηγυρικά.

“Είναι μια δυνατή υποστήριξη για μια επίλυση από τα δύο κράτη στη βάση των συνόρων του 1967, με την Ιεροσαλήμ να αποτελεί την πρωτεύουσα και των δύο κρατών, ένα ασφαλές Ισραήλ και μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και βιώσιμη Παλαιστίνη να ζουν δίπλα, δίπλα ειρηνικά και με ασφάλεια

στη βάση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.” αναφέρει η ανακοίνωση του ευρωκοινοβουλίου.

Η απόφαση τονίζει πως οι εποικισμοί των Ισραηλινών είναι παράνομοι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και καλεί την Ε.Ε. να αποτελέσει έναν αυθεντικό παράγοντα ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Αν και το Ισραήλ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, κύκλοι της κυβέρνησης δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους που θα εκλάμβαναν την απόφαση ως αντι-ισραηλινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα