Ψευτογιατρός νέα στοιχεία: Πουλούσε ελπίδα σε καρκινοπαθείς με φρικτά διαιτολόγια και

Ψευτογιατρός νέα στοιχεία: Πληθαίνουν καθημερινά οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού και τις «θαυματουργές» θεραπείες που πρότεινε στους απελπισμένους ανθρώπους πείθοντάς τους να σταματήσουν την θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσαν, για να πάρουν τα δικά του ματζούνια. Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο «φως» η θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» του 47χρονου που εμπεριέχονται στη δικογραφία, και  αποκαλύπτουν την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία

αντιμετώπιζε τους ασθενείς. Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως λάτρης των φυσικών μεθόδων, και σε  χειρόγραφα σημειώματα, που αποκαλύπτει «το Βήμα»,  συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές, τον ζεόλιθο, το ριγανέλαιο, το μύρτιλο, το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα».

Ο προφυλακισμένος Νίκος Κοντοστάθης υποστήριζε ότι αυτές οι ουσίες θα περιορίσουν σοβαρές νόσους, με τα άτυχα θύματά του να εγκαταλείπουν, τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τις μοιραίες παραπλανητικές συμβουλές του. Υποχρέωνε δε τους ασθενείς να παίρνουν χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα, για να γίνουν καλά από τον καρκίνο.

Το παραπλανητικό διαιτολόγιο

Με τον τίτλο «Ενίσχυση – Αποτοξίνωση – Ρύθμιση μεταβολισμού και εντέρου», ο 47χρονος προσπαθεί να συνδέσει το συκώτι με την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς. «Στη λειτουργία του ήπατος επιδρά πολύ και κατά περίεργο τρόπο η ψυχική διάθεσις. Η παραγωγή της χολής αυξάνει πολύ κατά τη θλίψιν, μετρίως κατά την ευχαρίστηση και σταματά κατά την οργήν. Σωστή δε και η λαϊκή ρήση “μου έπρηξες το συκώτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψευτογιατρός.

Όπως ισχυρίζεται στο γραπτό του, «μυστικές» τροφές, όπως το σπανάκι και τα σπαράγγια, θεραπεύουν τον καρκίνο. «Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα», σημειώνει ο 47χρονος. Σε άλλο σημείο προτρέπει τους πελάτες να φτιάξουν έναν ιδιαίτερο χυμό, ο οποίος είναι, όπως λέει, θαυματουργός. Η διατροφή αυτή δίνει μεγάλη βάση στη χρήση blender, ενώ στις σημειώσεις του ο 47χρονος κάνει και σχόλια για μία ασθενή, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον ασθενή στον οποίο την έδωσε για να την εφαρμόσει.

Υπάρχει δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πρωινό, όπου προτείνει ξανά και ξανά άφθονα καρότα. Τέλος, για να δικαιολογήσει τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας ασθενής, δεν ξεχνά να αναφέρει: «Εφόσον μικρόβια εμφανίζονται και τοξίνες αποβάλλονται, είναι δυνατόν να εμφανιστούν σύντομα συμπτώματα σαν της γρίπης. Θα εμφανιστεί δηλαδή μια “θεραπευτική κρίση” από την υπερδιέγερση του οργανισμού».

«Ανακόλουθα τα διαιτολόγια»

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, σχολιάζοντας το διατροφολόγιο που έδινε ο 47χρονος ψευτογιατρός στα θύματά του, και εξηγώντας ότι εκτός του ότι δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, ήταν εν δυνάμει και επικίνδυνο. «Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να σχετίζει τη διατροφή με θεραπεία του καρκίνου. Ανάγκαζε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο που ακούγεται ελκυστικό, άρα εύκολα πείθει κάποιον να το ακολουθήσει, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση πίσω από αυτό», σημείωσε ο κ. Παπαλαζάρου.

«Η διαιτητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην θεραπεία πρέπει να είναι πολύ εξατομικευμένη. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε αυτούς τους ασθενείς είναι το πρωτεϊνικό ισοζύγιο. Πρέπει να παίρνουν πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας. Τα διαιτολόγιά του είναι εντελώς ανακόλουθα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Θεοδόσης, η Δέσποινα και τα υπέρογκα ποσά

Ο 16χρονος Θεοδόσης ήθελε ένα… σουβλάκι, με τον ψευτογιατρό να του το απαγορεύει για να μην ξεφύγει από την διατροφή του σκόρδου, της κανέλας Κεϋλάνης, της εχινάκεια, της τσουκνίδας, του μαύρου κύμινου και της γκραβιόλας του “Πολεμιστή του Καρκίνου”… Το ίδιο έκανε στην 14χρονη Δέσποινα, στον 76χρονο Στέλιο, για τους θανάτους των οποίων κατηγορείται, και για κάποιους ακόμη που ενδέχεται να ευθύνεται. Από τα περίπου 100 θύματά του, οι περισσότεροι από τους οποίους καρκινοπαθείς, κι όμως εκείνος τους έδινε δίαιτα, μαγειρικές οδηγίες παρασκευής χυμών και τροφών, για 9 γεύματα με ωράριο…

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα θύματά του, έστελνε την “πρωτοποριακή” δίαιτα και οδηγίες παρασκευής. Για παράδειγμα τους έγραφε μετά από την λήψη κάποιων “φαρμάκων” να συνεχίζουν με “έναν φρέσκο συνοδευτικό χυμό καρότο, μήλο, πορτοκάλι και δυόσμο για να καθαρίσετε το στόμα σας και φάτε 4-5 αμύγδαλα ανάλατα”.

Η “δίαιτα” ξεκινούσε από τις 08:00 το πρωί όπου συνιστούσε:

1 ποτήρι πορτοκαλάδα (με τις σταγόνες του αποστάγματος)

1 κουτάλι σούπας μέλι με σκόνη βοτάνων και αποστάγματα με 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης και 40 γραμ. καρύδια

1 ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

3 χάπια σπιρουλίνας και 3 χλωροφύλης

3 χάπια μουρουνέλαιου, 1 χάπι γαϊρουράγκαθου, 1 χάπι ΜΣΜ (συμπλήρωμα διατροφής) και ένα χάπι γκραβιόλας (“Πολεμιστής του Καρκίνου”)

1κ.σ. σουσάμι, μαύρο κύμινο, 1 κ.γ. μέλι, ¾ κ.γ. βασιλικό πολτό, ζεόλιθο.

Ώρα: 09:00

Βάλτε στον αποχυμωτή 300 ml χυμό πορτοκάλι ή δύο μεγάλα πορτοκάλια, 2-3 μήλα, 1 μεγάλο λεμόνι, 3 σκελίδες σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ένα κομμάτι τσίτζερ 2,5Χ2,5 εκατοστά και ανακατέψτε το μείγμα με 300 ml νερό.

Ώρα: 10:00

Τσάι από τσουκνίδα αχίλλεια, νεροκάρδαμο, αψιθιά, γκραβιόλα, τζίτζερ 2Χ2 εκατοστά φρέσκο, Μηδική ή Άλφα-Άλφα (βιολογικοί σπόροι), κανέλα Κεϋλάνης, 1/2/ γαρύφαλλο, τσουκνίδα, κολιτσίδα, γαϊδουράγκαθο, εχινάκεια, ταραξάκο πολυκόμπι αγριάδα, σκορπίδι, γιοχίμπε, καρπό αγριοτριαντάφυλου όπου θα βάζεις 1 κ.γ. από κάθε βότανο σε 700 γραμμάρια νερό και θα τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για 10-15 λεπτά, εν συνεχεία σουρώνεις και πίνεις, επιπλέον μετά το τσάι θα τρως 1 κ.σ. μέλι με βότανα κλπ.

“Προτιμώ ρόδι που υπάρχει”

Για τις 11:00 συνιστούσε ένα χυμό ρόδι ή ρόδι κεράσι ή σκέτο κεράσι ή ρόδι μήλο ή μήλο πορτοκάλι, 2 καρότα ωμά και 20 σταγόνες από κάθε απόσταγμα από τα Νο 1, Νο 2, Νο 3 και Νο 4 στο χυμό που θα πιείτε (Προτιμώ το ρόδι τώρα που υπάρχει).

Για τις 12:00 έδινε οδηγίες: Θα βάζεις στον αποχυμωτή 3 ξεφλουδισμένα παντζάρια, 2 μήλα, 4 καρότα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 μεγάλα λεμόνια, 1 κομμάτι τζίτζερ, 2Χ2 εκατοστά και θα πίνεις. Στις 13:00 έδινε: Έναν χυμό ενίσχυσης οργανισμού από το Νο 2 και ένα χάπι ΜΣΜ (συμπλήρωμα διατροφής), 1 χάπι γαϊδουράγκαθου συν απόσταγμα βοτάνων.

Τα “γιατροσόφια”

Από 08:00-12:00 επέτρεπε στους “ασθενείς” τους να φάνε όσα… καρότα ήθελαν. Το μεσημέρι μια σαλάτα βραστά μπρόκολα, το απόγευμα τα δικά του “γιατροσόφια” και το βράδυ μια σαλάτα μαρούλι-κρεμμύδι. Τα “γιατροσόφια” του ήταν συμπλήρωμα διατροφής των 1.000 mg, ένα φακελάκι την ημέρα, ένα σπιρουλίνα την ημέρα, ένα κουτάλι σούπας μουρουνέλαιο με το φαγητό μεσημέρι-βράδυ, βιταμίνη Ε πρωί, μεσημέρι, βράδυ με το φαγητό 1 χάπι των 600 mg και γάλα κατσικίσιο…

22.000 ευρώ

Για αυτή την δήθεν δίαιτα και τα φάρμακα οι γονείς του Θεοδόση είχαν δώσει στον Νίκο Κοντοστάθη, 22.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της αυστηρής διατροφής ο “Κόντος”, όπως παρουσιαζόταν, συναντούσε τους γονείς και τον Θεοδόση σε γνωστό ξενοδοχείο και ιατρικό κέντρο για αιμοληψία στο γραφείο ενός εκ των γιατρών, χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. Εκεί έκανε ενέσεις αρτεμισινίνης για την… ελονοσία.

Όταν πλέον ο Θεοδόσης δεν μπορούσε να συνεχίσει την θεραπεία “Κόντου” λόγω δυσκολίας στην κατάποση αλλά και συνεχιζόμενων εμετών, η οικογένεια άρχισε να έχει τις αμφιβολίες της για τον δήθεν γιατρό. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ο Θεοδόσης εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Φεβρουαρίου 2017. Στις 20 Μαΐου 2019 η οικογένεια του Θεοδόση υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα