Προϋπολογισμός 2017 : Περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα-Αυξήσεις στις εισφορές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει εκτεταμένες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα ενώ ταυτόχρονα φέρνει αυξημένες εισφορές για μια σειρά κοινωνικών κατηγοριών.

Νέο χτύπημα στις συντάξεις

Η μεγαλύτερη και πιο επώδυνη αφαίμαξη θα γίνει στις συντάξεις καθώς θα υπάρξουν περικοπές

που θα φτάσουν τα 950 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ 230 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν λόγω των αυξήσεων που θα επιβληθούν στις ασφαλιστικές εισφορές.

Στόχο της κυβέρνηση είναι να υπάρξει μείωση δαπανών σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης που θα φτάσει το 1.67 δισ. ευρώ. Αυτή θα δρομολογηθεί μέσω με μείωση και κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τις νέες περικοπές στις επικουρικές, στις μειώσεις στις συντάξεις γήρατος και χηρείας για τους νέους συνταξιούχους, όπως και το χτύπημα στις υψηλές συντάξεις -άνω των 1300 ευρώ-. Μειώσεις θα δουν και οι συνταξιούχοι του τραπεζικού τομέα εξαιτίας της αναπροσαρμογής των παροχών του ΕΤΑΤ.

Ειδικότερα οι απώλειες για το 2017 :

●Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα βιώσουν μειώσεις κατά 421 εκατομμύρια ευρώ για το 2017.

●Οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ θα υποστούν μειώσεις που θα φτάσουν τα 233,9 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 επίσης. Αν υπολογιστούν και οι απώλειες του 2016 η συνολική αφαίμαξη φθάνει στα στα 348,5 εκατομμύρια ευρώ.

●Μεγάλες είναι οι απώλειες και για τους νέους συνταξιούχους, καθώς εκ της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου θα υπάρξουν μειώσεις στις νέες συνταξεις της τάξης των 63 εκατομμυρίων ευρώ.

●Απώλειες και για τις νέες συντάξεις χηρείας οι οποίες για την διετία 20176-2017 προσεγγίζουν τα 58, 7 εκατομμύρια ευρώ.

●Κούρεμα και σε όσες υψηλές συντάξεις έχουν απομείνει -μεικτά άνω των 2.000 ευρώ- το οποίο θα φτάσει τα 132,4 εκατομμύρια ευρώ.

●Χτύπημα και στους τραπεζοϋπαλλήλους που βρίσκονται προσυνταξιοδοτική φάση με απώλειες που θα φθάσουν φέτος τα 29,1 εκατομμύρια ευρώ.

Το άρθρο Προϋπολογισμός 2017 : Περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα-Αυξήσεις στις εισφορές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα