Προβλημάτων συνέχεια από την κακοκαιρία

Για άλλη μια ημέρα η κακοκαιρία σκεπάζει σχεδόν το σύνολο της χώρας, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Για αυτό το λόγο, σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα.

Κλειστή

εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Από αργά το βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Σημειωτέον, πως τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι σήμερα το πρωί στις 07.40, η πυροσβεστική έχει δεχθεί 774 κλήσεις ενώ περίπου 70 συνεργεία ανέλαβαν να απομακρύνουν ξεριζωμένα ή σπασμένα δέντρα και να βοηθήσουν σε περιπτώσεις ζημιών που προκλήθηκαν από πτώσεις αντικειμένων.

Οι πρωτοφανούς έντασης άνεμοι ξήλωσαν από τον ιστό της τη σημαία της Βουλής, ενώ ένα από τα δένδρα έπεσε χθες το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, όπου από τύχη και μόνο δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Ελαφρά, τραυματίστηκε ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής των ΕΛΤΑ, που περνούσε την ώρα που έπεσε το τεράστιο δένδρο και ο οποίος διακομίστηκε προληπτικά στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ μια οδηγός γλίτωσε την τελευταία στιγμή, με ελαφρές ζημιές, μόνο, στο αυτοκίνητό της.

Ζημιές από δένδρα που έπεσαν έχουν υποστεί αρκετά αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο, ενώ πολλά δένδρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Στην Αττική, σε πολλές περιπτώσεις δρόμοι έκλεισαν και η κυκλοφορία διεκόπη σε περιοχές όπως το Μενίδι, στα Πατήσια αλλά και στον Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, στους 2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Ομαλά λειτουργεί το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν (Βόρας) από τον Άγιο Αθανάσιο (9ο χλμ.). Κανονικά γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία την πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα