Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 3,2% με κλείσιμο της “ψαλίδας” από τη Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε νέα δημοσκόπηση η οποία δείχνει ότι η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων φαίνεται να κλείνει ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την VCITIZENS για λογαριασμό

της «Εφημερίδας των Συντακτών» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% και η Νέα Δημοκρατία 20,1%, και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 6,1%, ΚΚΕ 4,9%, Το Ποτάμι 4,2%, ΠΑΣΟΚ 3,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 1%, Αλλο Κόμμα 4,1%. «Ακυρο-Λευκό» 5,5%, «Δεν έχω αποφασίσει» 2,1%, Αποχή 10,1% και «Δεν απαντώ» 13,1%.

Η ψήφος στο «Αλλο Κόμμα» διαμοιράζεται ως εξής: Από το 4,1%, 0,7% παίρνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 0,6% οι Οικολόγοι Πράσινοι, 0,5% το «Κόμμα Γιώργου Παπανδρέου», 0,5% το ΕΠΑΜ, 0,4% το «Κόμμα Λυκούδη, από 0,2% το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών και η Ενωση Κεντρώων. Το 1% πηγαίνει στο «κάποιο άλλο κόμμα» χωρίς διευκρίνηση.

Όσον αφορά στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν πως ο Σταύρος Δήμας δεν είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, ενώ το 41% είπε «δεν τον γνωρίζω». Κατάλληλο πρόσωπο για την Προεδρία απάντησε πως είναι το 31% και μη κατάλληλο το 24%.

Στο δίλημμα «εκλογή Προέδρου ή πρόωρες εκλογές», το 56% επιλέγει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και το 23% να εκλεγεί από τη νέα Βουλή/ Το 13% λέει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» και το 8% να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, αφού πρώτα συμφωνηθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Παράλληλα, με βάση την ίδια δημοσκόπηση, το 58% χαρακτηρίζει την επιλογή Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή «μάλλον σωστή» και το το 29% «μάλλον λανθασμένη». Στο ερώτημα, τέλος, εάν η χώρα βαδίζει στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση, επτά στους δέκα (69%) απάντησαν στη λάθος και το 18% στη σωστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα