Πρωτοβουλία της Κίνας για αποκλιμάκωση της βίας στη Συρία

Τη δική της πρόταση για την αποκλιμάκωση της βίας στη Συρία, κατέθεσε η Κίνα χθες στο διεθνή διαμεσολαβητή Λάκνταρ Μπραχίμι.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Κίνας προβλέπει μια σταδιακή και κατά περιοχές εκεχειρία και την εγκαθίδρυση μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λέι, πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο  «αποτελεί προσπάθεια της Κίνας να πιέσει για μια πολιτική λύση

στη συριακή κρίση».

Ο Μπραχίμι χθες είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γιανγκ Τζιετσί, ο οποίος δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες του διεθνούς μεσολαβητή.

"Όλο και περισσότερες χώρες συνειδητοποιούν ότι η επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης δεν αποτελεί λύση και τάσσονται υπέρ της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης», υπογράμμισε ο Χονγκ.

νέα πρόταση της Κίνας σποσκοπεί στην επίτευξη διεθνούς συναίνεσης, στην υποστήριξη των προσπαθειών του Μπραχίμι, στην εφαρμογή εκεχειρίας και στην έναρξη μιας πολιτικής μεταβατικής διαδικασίας υπό το συριακό λαό», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα