Επιμένει στο θέμα των εργασιακών ο Φώτης Κουβέλης

Δεν αλλάζει τη στάση του για το θέμα των εργασιακών η ΔΗΜΑΡ, παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η κατάθεση του πακέτου νέων μέτρων στη βουλή.Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Τhe Independent, ο Φώτης Κουβέλης τονίζει για ακόμη μια φορά ότι οι αλλαγές στις εργασιακές

σχέσεις δεν γίνονται αποδεκτές, αναφέροντας ότι το κόμμα του «έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που είναι επώδυνα για την ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι σύμφωνα με τον ίδιο οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν βοηθούν στο να πετύχει η χώρα τους στόχους της, καθώς δεν συμβάλουν στη μείωση του χρέους και των δαπανών. Όπως επισημαίνει, είναι ανυποχώρητος στο «“όχι” απέναντι σε μέτρα που συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα». «Η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να στηριχθούν από εξαντλημένους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των επενδύσεων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι το εάν θα έρθουν στη χώρα επενδυτές δεν εξαρτάται μόνο από το κόστος εργασίας, αλλά από το εάν θα δημιουργηθεί ένα επενδυτικό κλίμα, απαλλαγμένο από τις περίπλοκες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία, μέσα σε ένα ξεκάθαρο φορολογικό τοπίο. «Αυτά είναι τα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν τις ξένες επενδύσεις», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα