Πρώτη στα σκουπίδια και τη ρύπανση του περιβάλλοντος η χώρα μας – Απουσία πολιτικής, σχεδίου και βούλησης για τη λήψη μέτρων

Σκουπίδια στην πόλη του Πύργου στην οποία το πρόβλημα χρονίζει

Παράνομες χωματερές, απόβλητα και σκουπίδια σε διάφορες πόλεις, ατμοσφαιρική ρύπανση, κακή διαχείριση των δασών, πλαστικά και σκουπίδια στις θάλασσες και γενικά κανένα μέτρο και καμία κίνηση επίλυσης των ιδιαίτερα σημαντικών αυτών προβλημάτων από τις κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας. Μπορείς να το πεις αδιαφορία, μπορείς να το πεις ανικανότητα, μπορείς να το πεις έλλειψη

σχεδιασμού και πολλά άλλα, όμως η ουσία δεν αλλάζει και αυτό δείχνουν περίτρανα και οι αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Μια από τις εκατοντάδες παράνομες χωματερές ανά την Ελληνική επικράτεια

Όσο και να τα λες, όσο και να τα γράφεις και όσο και να φωνάζουν κάποιοι από την Ευρώπη κανένας δεν συγκινείται σε αυτή τη χώρα που κατέχει την αρνητική πρωτιά της σε παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ·, η οποία καταγράφει ακόμα παράλυση των εθνικών πάρκων· και γενικά πλήρης απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής.

Σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές. Από τις εικόνες που συναντάμε κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο

Την εικόνα αυτή καταγράφει στην ετήσια έκθεσή της για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας η οργάνωση WWF και η οποία καλύπτει την περίοδο από τον Ιούλιο του 2014 έως και τον Ιούλιο του 2015. και χωρίζεται σε δύο πολιτικές περιόδους, πριν και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με καταγραφή της «ξέφρενης καταστρατήγησης σημαντικών κανόνων περιβαλλοντικού δικαίου» και η δεύτερη από «απουσία πολιτικού σχεδιασμού για το περιβάλλον και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Απόβλητα σε ποταμούς, λίμνες, ρυάκια, υδροφόρους ορίζοντες

Keywords
Τυχαία Θέματα