Αυξάνονται τα ρωσικά κτυπήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Σταδιακά αυξάνονται τα χτυπήματα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο πλέον αντιμετωπίζει έναν ολομέτωπο πόλεμο από την ρώσικη «αρκούδα», ενώ από την άλλη προωθούνται τα στρατεύματα του προέδρου Άσαντ τα οποία υποστηρίζονται από συριακά και ρωσικά αεροπλάνα.

Χθες οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε θέσεις των τζιχαντιστών στην επαρχία Ράκα, η οποία αποτελεί την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς εκεί οι φανατικοί ισλαμιστές έχουν εγκαταστήσει και την πρωτεύουσά τους. Σύμφωνα

με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Πέμπτης και το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώθηκε να ακυρώσει την προσευχή της Παρασκευής από τον φόβο των ρωσικών επιδρομών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν, την Τετάρτη, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία που η Μόσχα βομβαρδίζει την έδρα των τζιχανστών, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις τάξεις τους, τόσο σε επίπεδο επικοινωνιών, όσο και σε επίπεδο υποδομών οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών αεροσκαφών.

Οι ρωσικές επιδρομές στόχευσαν επίσης τη δυτική περιφέρεια της πόλης Ράκα και την περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τάμπκα, πιο νοτιοδυτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που στηρίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Στο στόχαστρο μπήκαν και το Χαλέπι, η Ιντλίμπ και η Χάμα.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, έχει αναπτυχθεί σε μια στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας (βορειοδυτική Συρία) και από εκεί πλήττει τους στόχους στις περιοχές που προαναφέραμε αλλά και σε ένα στρατόπεδο των τζιχαντιστών στην περιοχή Μάαρετ αλ-Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), όπου καταφύγια και αποθήκες όπλων καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως και μία θέση διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους στην Κάφαρ Ζίτα, στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα