Πρόταση για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στα ανενεργά “μπλοκάκια”

Εισήγηση για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν «μπλοκάκι» χωρίς αυτό να έχει ενεργό δραστηριότητα για διάστημα ενός χρόνου, ετοιμάζει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.

Πρόκειται για το τέλος των 650 ευρώ που πληρώνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ το ποσό για τις επιχειρήσεις φτάνει τα 1.000 ευρώ και ασφαλώς θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια η κατάργησή του, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που έχουν μπλοκάκια χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν κάποια δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ θα αποσυρθεί και η υποχρέωση για μηνιαίες καταστάσεις

προμηθευτών πελατών οι οποίες θα υποβάλλονται ανά τρίμηνο. Ειδικά για τα τέσσερα τρίμηνα του 2014 η συγκεντρωτική κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Όσον αφορά τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η ΓΓΔΕ θα προχωρήσει σε αλλαγές στο taxisnet ώστε να μην παρουσιάζονται οι φόροι που έχουν πληρωθεί ως ανεξόφλητοι.

Στο πλαίσιο αυτό ΓΓΔΕ συνεργάζεται με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει αύξηση των τρόπων μέσω των οποίων οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν φόρους προκειμένου να εκλείψουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τις ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες.

Στόχος είναι να μπορούν να γίνουν οι πληρωμές μέσω των ΑΤΜ και των ειδικών μηχανημάτων πληρωμής λογαριασμών και πιστωτικών καρτών που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά τραπεζικά καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα