Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους οδηγούς φορτηγών που οδηγούν σε παράδρομους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το τσουχτερό πρόστιμο των 1.000 ευρώ το οποίο μάλιστα προβλέπεται να είναι και άμεσα καταβλητέο προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων πρέπει να φέρουν ειδική άδεια, η οποία χορηγείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ( πχ λόγω εγγύτητας επιχείρησης, δημοτικών ή ιδιωτικών έργων). Εξαιρούνται τα φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο οδηγός που εντοπίζεται από την τροχαία δεν πληρώνει άμεσα τα 1.000 ευρώ τότε το όχημά του θα ακινητοποιείται.

Το

μέτρο αυτό έρχεται μετά την αύξηση της κίνησης φορτηγών στις παλαιές εθνικές οδούς και σε παράδρομους προκειμένου εταιρίες και οδηγοί φορτηγών να αποφύγουν την καταβολή διοδίων στην εθνική οδό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων θα πρέπει να φέρει ειδική άδεια διέλευσης διάρκειας 4 ετών για να κινηθεί στις παράπλευρες οδούς.

Οι μεταφορικές εταιρείες, πάντως, αντιδρούν και κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι δρα υπέρ των ιδιωτών που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

Το άρθρο Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους οδηγούς φορτηγών που οδηγούν σε παράδρομους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα