Προσπάθεια για ρεαλιστικό προϋπολογισμό

Ο προϋπολογισμός του 2013, απασχόλησε τη επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Σπατών-Αρτέμιδος, που συνετάχθη με γνώμονα τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της συγκυρίας και τις δυνατότητες υλοποίησής του από τον Δήμο.

Διαμορφώθηκε στο ύψος των 41,5 εκ. ΕΥΡΩ και αποτυπώνει αφ’ ενός μεν την εγγραφή βέβαιων πόρων χρηματοδότησής του και αφ’ ετέρου τον περαιτέρω

περιορισμό των δαπανών.

Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2013, διαμορφώθηκε στο ύψος των 8 εκ. ΕΥΡΩ. Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται έργα των οποίων η εκτέλεση πολιτικά έχει ήδη αποφασισθεί αλλά τυπικά δεν έχει εγκριθεί η ένταξή τους απ’ τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, το πραγματικό ύψος του τεχνικού προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το προαναφερόμενο διαμορφωθέν ύψος.

Σε σχέση με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του επιχειρησιακού σχεδίου εκφράστηκε τόσο από την διοίκηση του Δήμου όσο και από τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης, η ικανοποίησή τους για τον βαθμό υλοποίησης του.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και οι επισημάνσεις της επιτροπής ομόφωνα προσαρτώνται στα βασικά κείμενα που θα υποβληθούν για τελική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.  

Keywords
Τυχαία Θέματα