Προσπάθεια αξιοποίησης των κονδυλίων της Ε.Ε.

«Η Αιρετή Περιφέρεια Αττικής θέλει να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα κονδύλια από την Ε.Ε., αρκεί η κεντρική διοίκηση να μη βάζει προσκόμματα στη λειτουργία της… δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στις 19 Οκτώβρη, με στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

«Έργα που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας γίνεται προσπάθεια να χειραγωγηθούν από

την κεντρική διοίκηση, υποβιβάζοντάς μας σε απλούς ‘εφαρμοστές’. Είναι αναγκαία, λοιπόν, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, όπως αυτή ορίζεται από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Μόνο μέσα από τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και Ιδιωτικού Τομέα θα γίνουν ουσιαστικά βήματα προόδου και ανάπτυξης» συμπληρώνει ο κ. Σγουρός.

Ο κ. Χαν είχε συνάντηση με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Σγουρός ανέπτυξε το όραμα του 1ου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας για την Αττική, που εστιάζει στην ανάδειξη του ρόλου της Περιφέρειας Αττικής, ως Ευρωπαϊκής Μητρόπολης στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, μέσω της συγκρότησης και λειτουργίας της ως ισχυρού αυτοδιοικητικού οργανισμού με ενισχυμένο ρόλο σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων της, μέσω της προσέλκυσης επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της προσφοράς ουσιαστικού και ποιοτικού έργου προς όφελος όλων των πολιτών της.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε επίσης στο νέο «αναπτυξιακό πρότυπο» για την Αττική 2020, στα αδύνατα σημεία και στις απειλές που καλείται να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, ενώ παρουσίασε μια σειρά από δράσεις που αποσκοπούν στην  ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Κλείνοντας, ο κύριος Σγουρός, απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επίτροπο χαρακτήρισε «άδικο τον διασυρμό που υπέστη η Ελλάδα, ευρισκόμενη σε τόσο δεινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική θέση. Οι φίλοι και οι σύμμαχοι φαίνονται στα δύσκολα» τόνισε με έμφαση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα