Πρόσωπα, εικόνες, καταστάσεις!

«Εμείς όλοι, οι ποδοσφαιριστές, εγώ και οι συνεργάτες μου, ακόμη κι εσείς οι δημοσιογράφοι, όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», είπε μετά το τέλος του πρώτου φιλικού τεστ της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας και πραγματικά με μια μόνο λέξη που χρησιμοποίησε (σ.σ.: πρωτόγνωρες) τα είπε όλα!

Με την άφιξή μας για το πρώτο φιλικό με τη συμπαθέστατη ομάδα του Διμηνίου και το υπέροχο χωριουδάκι τους αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε πόσο δύσκολο και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο είναι όλο

αυτό που βιώνουμε.

Οι μυρωδιές από γύρω ταβέρνες, ένα πανό των… οργανωμένων της γηπεδούχου ομάδας που έγραφε «Dimini BOYS»και είχε την μπόμπα για σήμα στο γράμμα «Ο», το καπνογόνο που πέταξαν στο γήπεδο και οι… υπεύθυνοι το απομάκρυναν πετώντας το στα ξερά χορτάρια που καθόμασταν και φυσικά άρπαξαν φωτιά (!!!), οι γλυκύτατοι παππούδες, τα παιδάκια, το γκρουπ που χόρεψε στο ημίχρονο, η αντίπαλη ομάδα και το ποδοσφαιρικό επίπεδό της (αρκετά καλό για τοπικό) ήταν το πρώτο… χαστούκι και ίσως το πιο δύσκολο.

Τα αποδυτήρια, το γήπεδο το ίδιο, οι φωνές από τα μπαλκόνια… Όλα είναι πρωτόγνωρα και έγιναν αντιληπτά σε απόλυτο βαθμό σε όλους μας στο φιλικό αυτό διότι πολύ απλά στις προπονήσεις της ΑΕΚ που βρίσκονται οι Δέλλας, Μπορμπόκης, Μπάγεβιτς, Δημητριάδης, Κέζος, Μπουρουτζίκας, φυσικά οι Γεωργέας, Κορδέρο και κάποιοι ακόμη, δεν βοηθούσαν να καταλάβεις που ήσουν και που βρίσκεσαι.

Πραγματικά πρωτόγνωρες και πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις που πρέπει (είτε το θέλουμε είτε όχι) να τις συνηθίσουμε. Ευτυχώς υπήρχε ο κόσμος της ΑΕΚ. Εκεί αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο και κυρίως το μέγεθος της εκάστοτε ομάδας. Η παρουσία των οπαδών της είναι και η επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ένα τεράστιο κλαμπ…

Ας τα… προσπεράσουμε όμως λίγο αυτά γιατί θα έχουμε δυστυχώς πολλές φορές τη δυνατότητα να αναφερθούμε. Εδώ στα Χάνια γίνεται δουλειά και επιχειρείται να μπουν βάσεις για κάτι πολύ δυνατό. Η καθημερινή δουλειά στην προετοιμασία γίνεται σε επίπεδο σούπερ λίγκας και γι΄ αυτό ήταν ακόμη πιο δύσκολο το… χαστούκι στο φιλικό με την ομάδα Διμηνίου και όσα βιώσαμε εκεί (δεν αναφέρομαι στο ματς).

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι (μαζί με τον Γεωργέα) ο απόλυτος σταρ αυτής της ομάδας. Ενας προπονητής που δημιουργείται και ταυτόχρονα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει. Είναι το μεγάλο στοίχημα της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι δεδομένο ότι μπορεί κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το ‘χει. Απλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι κι εκείνος βρίσκεται σε… εμβρυακή προπονητική κατάσταση κι ας καταφέρνει να μην το βγάζει καθόλου αυτό.

Εχει ήδη κερδίσει τα αποδυτήρια. Εχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στις σωστές βάσεις και να δημιουργεί πράγματα στην ομάδα και να κινείται προς την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών του, όμως και ο ίδιος υπενθυμίζω δημιουργείται τούτη την περίοδο και είμαι βέβαιος πως σε χρόνο ρεκόρ θα φτάσει εκεί που έφτασε και σαν παίκτης, στην κορυφή.

Βέβαια το… πάντρεμα είναι – μοιάζει κάπως… τρελό! Ποια ομάδα άλλη στο ερασιτεχνικό έχει τέτοια ονόματα γύρω της (Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Μπορμπόκης), δυο γυμναστές (Μπουρουτζίκας – Κέζος), δυο υπεύθυνους λειτουργίας ποδοσφαιρικού τμήματος (Δημητριάδης – Γιαννίσης) και τόσους άλλους; Προφανώς και φαντάζει… κουλό! Όμως θαρρώ (ακόμη κι αν έχω τις ενστάσεις μου για κάποια πρόσωπα και το αντικείμενο εργασίας τους) πως όταν θες να φτάσεις ψηλά και να μάθεις να ζεις μ’ αυτό, πρέπει να ξεκινήσεις να το δουλεύεις από το μηδέν, τον αριθμό που μετά τον ακολουθεί το ένα!

Δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω για το φιλικό πολλά σχετικά με τα πρόσωπα, τους παίκτες. Όπως γράψαμε (και) στο ματς προβληματίστηκα και σε κάποιες περιπτώσεις παικτών απογοητεύτηκα. Ωστόσο θα ήταν άδικο και τουλάχιστον άμπαλο να κρίνουμε από το πρώτο ματς που είδαμε. Ναι δεν μ’ άρεσε ο Ρόβας, αγχώθηκα με τον Σταθάκη, φαίνεται απαραίτητο να αποκτηθεί στόπερ, η εικόνα δεν έπρεπε να ήταν αυτή που είδαμε, όμως υπήρξαν και κάποια πρόσωπα που συνέχισαν με την εικόνα τους να με κερδίζουν. Μία επισήμανση: όταν γράφουμε η εικόνα δεν έπρεπε να ήταν αυτή που είδαμε, εννοώ πως έπαιζε μία ομάδα με αρκετούς παίκτες που παίζουν σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία (ΑΕΚ) απέναντι σε ένα καλό σύνολο για τοπικό πρωτάθλημα με παίκτες που ήρθαν απ’ τις δουλειές τους (κάποιοι έστω) και όμως δεχθήκαμε δυο γκολ, φάγαμε φάσεις και γενικά προβληματίσαμε.

Υπήρχαν και καλά μαντάτα: ο Ράμα που είναι σούπερ αθλητικός τύπος, δυνατός και με πολύ καλά ποδοσφαιρικά στοιχεία. Ο Πεταυράκης ως αριστερό μπακ που ήταν ξανά αρκετά καλός και θα αποτελέσει μεγάλο… πονοκέφαλο στον Τσουμάγκα και υπέροχο συναγωνισμό στην ΑΕΚ. Ακόμη και ο Μπρέσεβιτς που είναι εκτός ρυθμού και κλίματος ακόμη έδειξε ότι έχει σωστές κινήσεις και τοποθετήσεις, παίζει με μία και καλές πρώτες επαφές με την μπάλα (ναι, επαναλαμβάνω δεν μπορείς να κρίνεις τα θετικά με αντίπαλο ομάδα τοπικού, απλά ένα – δυο πράγματα γράφω).

Φυσικά και ο Ανάκογλου. Μου θύμισε συνάδελφος που παρακολουθούσαμε το ματς μαζί την ατάκα του Νικολαΐδη για τον Κατσουράνη τότε την πρώτη χρονιά σχετικά με το κάνει χάρη (όπως το εννοούσε είχε απόλυτο δίκιο και όχι όπως το πήραν κάποιοι τότε και το… ξεχείλωσαν σκοπίμως) που παίζει στην ΑΕΚ. Εεεε αυτό ισχύει επί δέκα για τον Ανάκογλου που επέλεξε να μείνει στην Ενωση και να την ακολουθήσει στο ερασιτεχνικό… Πραγματικά επί δέκα φορές!

Υγ: Επειδή διάβασα σε ένα – δυο σχόλια σχετικά με τον Μπρέσεβιτς και την αδυναμία του στις προπονήσεις να σκοράρει (στο φιλικό έβαλε γκολ με αρκετή δόση τύχης αλλά θεωρώ ότι θα ανέβει) για την οποία γράψαμε εδώ ότι μπορεί να γίνεται επειδή είναι παίκτης που έφερε ο Μπάγεβιτς, απλά να θυμίσω ότι τον πρότεινε ο Ιλια Ιβιτς και αποκτήθηκε έπειτα από πρωτίστως απόφαση του Δέλλα. Ετσι για να καταλαβαίνουμε και να μαθαίνουμε πριν γράψουμε.

Υγ2: Πάντως για στόπερ έμπειρο και ικανό να βοηθήσει τα αρκετά ταλαντούχα παιδιά που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ υπάρχει λίγος χρόνος για αξιόλογες περιπτώσεις αν το θέλουν στην ΑΕΚ.

Υγ3: Επειδή αρκετοί με ρωτάτε ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν βρίσκεται στα Χάνια διότι απολαμβάνει τις διακοπές του όπως σας γράψαμε όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ μαζί με την ομάδα για την προετοιμασία της και δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Όλα καλά…



ΠΗΓΗ gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα