Προσφυγή στο ΣτΕ για τα Hot Spot Σάμου και Χίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

110 φορείς και κάτοικοι των νησιών Χίου και Σάμου προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν εκεί.

Στην προσφυγή τους κάνουν λόγο για συνθήκες διαμονής που θυμίζουν «χώρους κράτησης εγκληματιών ή αποθήκες ψυχών» και για τις επιπτώσεις στον τοπικό Τουρισμό από τα αρνητικά δημοσιεύματα και ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση με την οποία προβλέπεται η «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών» στα δύο αυτά νησιά.

Υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στην Χίο

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο hot spot της Χίου, όπου οι προβλεπόμενες θέσεις υποδοχής είναι 1.100, σήμερα αναγκάζονται να διαμένουν εκεί 2.932 άνθρωποι και θέτουν ζήτημα ασφάλειας, εξαιτίας των εγκληματικών στοιχείων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί, ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την προσφυγή, οι κάτοικοι των περιοχών όπου βρίσκονται τα Hot Spot, πλήττονται σε σχέση με κατοίκους άλλων περιοχών και για τον λόγο αυτό θέτουν το ζήτημα της παραβίασης της συνταγματικής αρχής της ισότητας και της αναλογικότητας.

Save

Save

Το άρθρο Προσφυγή στο ΣτΕ για τα Hot Spot Σάμου και Χίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα