Σε κατάσταση συναγερμού η Ουκρανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ύψιστη στρατιωτική ετοιμότητα τέθηκαν με διαταγή του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, όλες οι μονάδες της χώρας που βρίσκονται κοντά στην Κριμαία και σε περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αποσχιστές.

Συμβούλιο ασφαλείας συγκάλεσε ο Πούτιν

Είχε προηγηθεί η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στην σύνοδο του οποίου συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ,

οι υπουργοί Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού (FSB) Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ και εξωτερικού (SVR) Μιχαήλ Φραντκόφ και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «συζητήθηκαν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των ζωτικών υποδομών της Κριμαίας«.

Οι σχέσεις των δύο χωρών με αφορμή την Κριμαία διέρχονται νέα περίοδο όξυνσης, μετά από κατηγορίες της Μόσχας, για προσπάθεια εισόδου ουκρανικών δυνάμεων στο έδαφος της Κριμαίας.

«Ένοπλες επιδρομές και δύο νεκροί», ισχυρίζεται η Ρωσία

Εχθές, Τετάρτη, η FSB, κατά δήλωση στελεχών της “απέτρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο κρίσιμα στοιχεία υποδομών της Κριμαίας, που είχαν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση”.

Η FSB κατηγορεί το Κίεβο ότι είχε ετοιμάσει σειρά ένοπλων επιδρομών «τρομοκρατών δολιοφθορέων» στις αρχές Αυγούστου στην Κριμαία που κατέληξαν σε ένοπλες συγκρούσεις με αποτέλεσμα τον θάνατο, σύμφωνα με τη Μόσχα, ενός πράκτορα της FSB και ενός ρώσου στρατιωτικού, κατηγορία, που οι ουκρανικές αρχές, φυσικά, απορρίπτουν κατηγορηματικά.

Save

Save

Το άρθρο Σε κατάσταση συναγερμού η Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα