Πρωινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το πρωινό ξύπνημα είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη υπόθεση για όλους, ιδίως σε έναν κόσμο μέσα στο στρες, με τις ώρες ύπνου να είναι ελάχιστες και χωρίς ποιότητα. Αν είσαι από αυτούς που μόλις σηκώνονται από το κρεβάτι πλένουν το πρόσωπο τους, φτιάχνουν καφέ και καταλήγουν μπροστά στον υπολογιστή μέχρι να φύγουν για τη δουλειά, οι μέρες σου θα είναι γεμάτες από νεύρα. Τι πιο ωραίο όμως από το θετικό ξεκίνημα μιας μέρας; Σου προτείνουμε μερικές πρωινές συνήθειες για να αρχίζει η μέρα σου μέσα στο χαμόγελο και την καλή διάθεση!

Γράψε

Πάρε

ένα χαρτί και γράψε όσα σε κάνουν ευτυχισμένο. Ονόματα, συνήθειες, συναισθήματα. Ο εγκέφαλος σου θα τα απορροφήσει και όλη την υπόλοιπη ημέρα θα τροφοδοτεί το μυαλό σου με θετικές σκέψεις.

Τεντώσου

Πιες ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι και άρχισε να τεντώνεσαι σαν να μη σε βλέπει κανείς. Οι πρωινές διατάσεις βελτιώνουν τη στάση του σώματος, ανακουφίζουν από πόνους και ενοχλήσεις και σε βοηθούν να ξεκινήσεις με ενέργεια την ημέρα σου.

Διαλογίσου

Ο διαλογισμός σε βοηθάει να εστιάσεις στη χαλαρή αναπνοή και την ενσυναίσθηση. Τι καλύτερο για να αρχίσει η μέρα; Ο νους χαλαρώνει και οι δηλητηριώδεις σκέψεις εξαφανίζονται. Βρες τη μέθοδο που σου ταιριάζει και δοκίμασέ τη.

Ενυδατώσου

Ο δρ David Duizer λέει πως ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις είναι απίστευτα ευεργετικό. «Αν δεν ξεκινήσεις με επαρκή πρόσληψη νερού το πρωί, είναι πιθανό να παραμείνεις αφυδατωμένη για το υπόλοιπο της ημέρας. Η ενυδάτωση των κυττάρων σου με μισό με ένα λίτρο νερό μόλις ξυπνήσεις είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Σε βοηθάει να διατηρείς διανοητική καθαρότητα, ενεργητικότητα και καλή διάθεση».

Φάε πρωινό

Να τρως το πρωί σαν βασιλιάς λένε και έχουν απόλυτο δίκιο. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας αλλά μοιάζει καταστροφικό αν το κάνεις στα γρήγορα. Φτιάξε μια ομελέτα ή βάλε γάλα με δημητριακά και κάθισε στο τραπέζι δέκα λεπτά. Ο εγκέφαλος πρέπει να καταλάβει ότι το στομάχι σου είναι ικανοποιημένο. Όσο απολαμβάνεις το πρωινό, μην κάνεις τίποτε άλλο.

Διάβασε

Πέντε ή δέκα λεπτά ανάγνωσης είναι αρκετά να σου φτιάξουν την ημέρα. Οι περισσότεροι έχουμε ένα βιβλίο στο κομοδίνο μας. Σύμφωνα με την επιστήμη, το πρωινό διάβασμα μπορεί να σε χαλαρώσει, ενώ καταπραΰνει την κατάθλιψη. Ξύπνησε 15 λεπτά νωρίτερα και διάβασε- όχι όμως μπροστά σε οθόνη.

Ξύπνα πιο νωρίς

Δοκίμασε να ξυπνάς λίγο πιο νωρίς και να κάνεις κάποιες από τις πρωινές σου δουλειές. Η ανακούφιση που θα απαλλαγείς από αυτές, ,θα σου αλλάξει τη διάθεση.

Τακτοποίησε

Στρώσε το κρεβάτι σου, τακτοποίησε λίγο τη ντουλάπα ή καθάρισε το γραφείο σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι έχεις επιτύχει με το «καλημέρα» κάτι θετικό!

Βάλε μια συνήθεια στη μέρα σου

Βρες μια συνήθεια που σε ευχαριστεί και βάλε την στην καθημερινότητα σου. Σιγά- σιγά θα γίνει κομμάτι της μέρας και η συνήθεια σου θα γίνει ένα ανακουφιστικό και χαλαρωτικό διάλειμμα της ζωής σου.

Φτιάξε εύκολα τις top συνταγές για μάσκες ομορφιάς με ελαιόλαδο (για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά!)

Το άρθρο Πρωινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα