Προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

H λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και οι δυνάμεις που την στηρίζουν ανακοίνωσαν σήμερα την ανακατάληψη μίας από τις τελευταίες συνοικίες της Σύρτης που βρισκόταν ακόμη υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των κυβερνητικών δυνάμεων Ρέντα Ίσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Η συνοικία υπ’ αριθμόν 2 απελευθερώθηκε». Σύμφωνα με φωτοδημοσιογράφο

του Γαλλικού Πρακτορείου, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση επιτέθηκαν στην συνοικία νο.2 με άρματα μάχης και όλμους, ενώ μία μέρα πριν είχαν αποναρκοθετήσει περιοχές που μέχρι πρότινος ήλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μπήκε στην Τρίπολη στις 9 Ιουνίου, αποσπώντας μία πόλη που το Ισλαμικό Κράτος είχε μετατρέψει σε προπύργιό του στην χώρα της Λιβύης.

Από την 1η Αυγούστου μέχρι και τις 10, είχαν πραγματοποιηθεί 48 επιδρομές με τη συνδρομή της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, με τον Ίσα να δηλώνει τότε πως το ΙΚ είχε πλέον υπό τον έλεγχό του μόνο τις συνοικίες 1,2 και 3, και ένα κτιριακό συγκρότημα αποτελούμενο από βίλες κοντά στην ακτή που οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και φαίνονται να επιβεβαιώνονται, πλέον στη Σύρτη δεν υπάρχουν καθόλου άμαχοι, καθώς έχει απομακρυνθεί το σύνολο του πληθυσμού, πλην των Τζιχαντιστών και των οικογενειών τους.

Save

Το άρθρο Προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα