Προανήγγειλε τον ανασχηματισμό ο Βενιζέλος

Ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε, για να γίνει, χρειάζεται μια προετοιμασία, ενώ αναφερόμενος στη χρονική στιγμή του ανασχηματισμού, περιορίστηκε να πει ότι θα γίνει «με πολιτικούς και όχι με δημοσιογραφικούς όρους,

τη στιγμή που πρέπει».

Σε ερώτηση για το εάν θα γίνει μετά τη λήξη της Προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν είναι το κριτήριο η λήξη της Προεδρίας με την τυπική έννοια του όρου, αλλά, όπως είπε, «πρέπει να λάβουμε υπόψη και ορισμένες υποχρεώσεις που έχουμε ως Προεδρία».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά έγινε μια πρώτη συστηματική συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών για τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, τα οποία όπως είπε, «τα νιώθουμε και υποχρέωσή μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δώσουμε λύσεις».

Πρόσθεσε όμως πως «το πρώτο ζήτημα είναι με ασφάλεια και σταθερότητα να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση».

Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το ζήτημα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, απάντησε: «Όχι, δεν συζητήσαμε εις βάθος, αλλά για τα κριτήρια που θα ισχύσουν».

Επανέλαβε ότι το μήνυμα ελήφθη και πως προτεραιότητα είναι να ενωθεί το έθνος και πάλι.

«Τι σημαίνει μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι όλοι θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο, την κρίση και την επιτήρηση της τρόικας.

«Πρέπει όλοι μαζί, όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούμε για να κάνουμε αυτό» τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει για τον εάν το ΠΑΣΟΚ θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης.

«Για εμάς έχει σημασία το προοδευτικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής και η λεγόμενη προοδευτική σταθερότητα που δεν είναι στασιμότητα, είναι κίνηση προς τα εμπρός, αποκατάσταση αδικιών, προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» είπε.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανάφερε ότι ο πρωθυπουργός αναχώρησε νωρίτερα από το μέγαρο Μαξίμου λόγω μιας κοινωνικής υποχρέωσης και ότι μετά, υπό την προεδρία του (σ.σ. του κ. Βενιζέλου) έγινε μία σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως είπε πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο ζήτημα για όλη την κοινωνία, γιατί καθορίζονται οι όροι διεξαγωγής των αστικών και εμπορικών δικών της Πολιτικής Δίκης.

«Εκεί θα κινηθούμε με έναν απολύτως συναινετικό τρόπο, σε συνεννόηση στενή και με το Δικηγορικό και με το Δικαστικό Σώμα, αλλά και με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι "Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία»

Επίσης ο κ. Κεδίκογλου, υπογράμμισε ότι θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα