Πρίγκιπας Φίλιππος αιτία θανάτου: Από τι πέθανε

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη βασιλική οικογένεια, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία ο θάνατος του Πρίγκιπα Φιλίππου στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών. Μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστή η επίσημη αιτία του θανάτου, αλλά εχθές τα βρετανικά μέσα έκαναν την αποκάλυψη. Στο πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρεται ότι πέθανε «από γηρατειά», σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail. Το πιστοποιητικό θανάτου υπέγραψε ο επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού του παλατιού, Σερ Χιού Τόμας.

Ο όρος «από γηρατειά» αναφέρεται

σε ασθενείς που είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, σε περίπτωση που ο γιατρός τους έχει αναλάβει προσωπικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, και έχει παρατηρήσει μια σταδιακή μείωση των δεικτών υγείας τους. Σύμφωνα με την Daily Telegraph με αυτόν τον τρόπο υποδηλώνεται ότι στο θάνατο του ατόμου δεν συνέβαλε κάποια ασθένεια ή κάποιος τραυματισμός, και έφυγε από φυσικά αίτια. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρίγκιπας είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς πριν από τον θάνατό του. Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου καταγράφηκε στο αρχείο του βασιλικού δήμου του Γουίνδσουρ από τον ιδιωτικό γραμματέα του, Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, στις 13 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Παραθέτει το πλήρες όνομα του Δούκα

“Η Αυτού Μεγαλειότης ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Δούκας του Εδιμβούργου γνωστός ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, παλαιότερα γνωστός ως Philip Mountbatten”. Το πιστοποιητικό αναφέρει το επάγγελμά του ως “Ναυτικός αξιωματικός”, καθώς είχε μια επιτυχημένη καριέρα, για την οποία ήταν εξαιρετικά περήφανος και “Πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου”

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Keywords
Τυχαία Θέματα