Πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους εναντίον της Γαλλίας χαρακτήρισε ο Ολάντ την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση

Ως πράξη πολέμου του Ισλαμικού Κράτους προς την Γαλλία, χαρακτήρισε την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε η πόλη του Παρισιού σε πολλά της σημεία, ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, σε σημερινό διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό.

Ο Φρανσουά Ολάντ κήρυξε παράλληλα τριήμερο πένθος, ενώ τόνισε ότι η επίθεση οργανώθηκε και προετοιμάστηκε στο εξωτερικό με βοήθεια μέσα από τη Γαλλία.

«Πρόκειται για πράξη απόλυτης βαρβαρότητας» ήταν τα λόγια του, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην κινητοποίηση του στρατού και της αστυνομίας, τονίζοντας ότι όλοι πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους και ότι στη συνέχεια θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην εξόντωση των τρομοκρατικών θυλάκων στη Γαλλία.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Αυτοί οι τρομοκράτες; Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν. Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα