Ποτάμι για τηλεοπτικές άδειες : «Δεν χρειάζεται να πας Ευρώπη μέσω Βενεζουέλας»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του προχωρά στη ανάλυση επτά λόγων, σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να εμφανίζει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ως μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με το Ποτάμι η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση για να δημοπρατήσει τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας δεν ήταν η ενδεδειγμένη , καθώς όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή του, αν η κυβέρνηση είχε δώσει σημασία στις προτάσεις του «Ποταμιού», δεν

«θα είχε παραβιαστεί η συνταγματική τάξη» ενώ το δημόσιο θα «είχε εισπράξει περισσότερα χρήματα».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του το Ποτάμι υποστηρίζει τα εξής :

«Η τηλεοπτική λοταρία της κυβέρνησης απέδωσε τελικά 246 εκατομμύρια (για άδειες δεκαετίας συνολικού διαφημιστικού τζίρου – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης – άνω των 2 δισ. ευρώ).

Αν η κυβέρνηση είχε «μελετήσει» την πρόταση του Κινήματός μας για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ :

•Η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί

•Το δημόσιο θα είχε εισπράξει συνολικά περισσότερα λεφτά

•Ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγαλύτερος

•Ο πλουραλισμός θα ήταν μεγαλύτερος

•Οι εργαζόμενοι θα ήταν περισσότεροι

Η δυνατότητα ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε κυβέρνηση θα ήταν μικρότερη, καθώς θα είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιχειρήσεις που εξαρτώνται άμεσα από κρατικό χρήμα (εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου).

Η κυβέρνηση όμως επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση – ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες! – και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες» τους απαντάμε: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Το άρθρο Ποτάμι για τηλεοπτικές άδειες : «Δεν χρειάζεται να πας Ευρώπη μέσω Βενεζουέλας» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα