«Κορδέλες» σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό κόβει ο Τσίπρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λίγο πριν τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αναδείξει τα «αποτελέσματα των προσπαθειών» που έχουν καταβληθεί για τα μεγάλα έργα υποδομών και γι’ αυτόν τον λόγο επισκέπτεται το Κιάτο. Μετά το αεροδρόμιο της Πάρου και το νοσοκομείο της Σαντορίνης, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στα εγκαίνια δύο ακόμη τμημάτων της Ολυμπίας

οδού.

Η σημερινή παρουσία του κ.Τσίπρα, μία εβδομάδα πριν τη ΔΕΘ, κρίνεται σημαντική από το πρωθυπουργικό επιτελείο για την πορεία των έργων υποδομής που έχουν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για μεγάλα δημόσια έργα που «μεγάλωσαν γενιές όντας αιώνια εργοτάξια», οι δύο μεγάλοι οδικοί άξονες της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνια και Ολυμπία οδός) θα είναι έτοιμοι να δοθούν προς χρήση από τους πολίτες έως τον Μάρτιο του 2017.

Στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει τα αποτελέσματα στο μέτωπο των έργων υποδομής, θα επισημάνει τη «διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις» και θα υποστηρίξει ότι το «ξεπάγωμά» τους συμβάλλουν στην επανέναρξη της οικονομίας.

Ποιο είναι το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

-11:00: Χαιρετισμός κατά την παράδοση στην κυκλοφορία, του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Κιάτου, 16ο χλμ. στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών).

-13:00: Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας και της νέας γέφυρας διέλευσης από τον ποταμό Δερβένι, του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός» (είσοδος της πρώτης σήραγγας Δερβενίου, κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο).

-13:00-16:00: Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού.

-16:00: Επιθεώρηση των εργασιών ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, του οδικού άξονα «Ιόνια Οδός» (περιοχή Ριζά Αιτωλοακαρνανίας).

«Φουντώνει» η προετοιμασία για τη ΔΕΘ

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μεγαλώνει η κινητοποίηση όσο πλησιάζει η ημέρα έναρξης για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η σημερινή ημέρα είναι η τελευταία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπουργοί προκειμένου να παραδώσουν στο Μαξίμου τις προτάσεις τους αλλά και τα πεπραγμένα του χαρτοφυλακίου τους. Το νέο κυβερνητικό «αφήγημα» που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα έχει ως κεντρικό σύνθημα τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Η πρωθυπουργική ατζέντα για τη ΔΕΘ «χτίζεται» και με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν συνεχείς συσκέψεις, για να εξεταστούν όλα τα «όπλα» που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση καθώς και να διερευνηθούν δυνατότητες διεύρυνσης των προνοιακών δράσεων.

Το άρθρο «Κορδέλες» σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό κόβει ο Τσίπρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα