Πώς να πλύνω το πάπλωμα στο χέρι: Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται

Η αλήθεια είναι ότι το να πλύνουμε ένα πάπλωμα ακούγεται σαν κάτι δύσκολο. Είναι όμως στα αλήθεια τόσο δύσκολο όσο μπορεί να ακούγεται. Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το πλύνεις και να το αποθηκεύσεις; Αρχικά πρέπει να το ελέγξεις γιατί μπορεί να έχουν φύγει κλωστές, οι οποίες ενδεχομένως να τραβηχτούν στο πλυντήριο και να σου χαλάσουν το πάπλωμα.

Στη συνέχεια όσον αφορά στο πλύσιμο μπορείς να ακολουθήσεις τους τρόπους που θα δεις παρακάτω. Οι τρόποι για να πλύνεις το πάπλωμα σου είναι δύο: είτε να το πλύνεις στο πλυντήριο, είτε να το πλύνεις στο χέρι. Σίγουρα το δεύτερο δεν

ακούγεται τόσο εύκολο, είναι όμως ένας εξίσου καλός τρόπος.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Ρύθμισε το πλυντήριο σου σε έναν απλό κύκλο και επέλεξε κρύο νερό. Είναι προτιμότερο επίσης να χρησιμοποιήσεις κι ένα απλό απορρυπαντικό, που όμως θα έχει δυνατό άρωμα για να σου κρατήσει. Μην χρησιμοποιήσεις λευκαντικό ή χλωρίνη αν δεν είναι ολόλευκο, γιατί μάλλον δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλύσιμο στο χέρι

Ο άλλος τρόπος από την άλλη είναι να πλύνεις το πάπλωμα σου στο χέρι. Σίγουρα θα το φροντίσεις περισσότερο από ότι το πλυντήριο. Θα σε κουράσει λίγο περισσότερο όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αρχικά βεβαιώσου πως η μπανιέρα σου είναι καθαρή. Στη συνέχεια γέμισε τη με κρύο νερό και βάλε μέσα το πάπλωμα σου. Μόλις βραχεί όλο ρίξε το απορρυπαντικό και τρίψε το ομαλά. Άδειασε το νερό από τη μπανιέρα για να φύγουν οι σαπουνάδες, γέμισε ξανά με νερό και ρίξε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι (έτσι θα ζωντανέψεις τα χρώματα). Ξέπλυνε με άφθονο νερό, ώσπου να φύγουν εντελώς οι σαπουνάδες και να είναι καθαρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα