Πώς να μην ζεσταίνεται το λάπτοπ: Τι πρέπει να κάνεις για να μην υπερθερμανθεί

Η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη από πολύ νωρίς φέτος, και είναι ανυπόφορη. Ένα από τα κακά που έχει το καλοκαίρι είναι η αφόρητη ζέστη, και ειδικά όταν ακουμπάμε το λάπτοπ το πρόβλημα χειροτερεύει. Βέβαια, δεν είστε μόνο εσείς που ζεσταίνεστε, καθώς και ο φορητός σας υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί. Ακόμα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο ανεμιστήρας που έχουν μέσα φαίνεται να υπολειτουργεί. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην χαλάσει; Εάν ακολουθήσετε μερικές πρακτικές συμβουλές και φυσικά φροντίζετε για τον

τακτικό του καθαρισμό τουλάχιστον μία ή δύο φορές τον χρόνο, τα χειρότερα μπορούν να αποφευχθούν. Αυτά που μπορούμε να σας προτείνουμε για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του, είναι τα εξής:

Πάντα χρησιμοποιούμε το laptop μας σε λεία, ουδέτερη επιφάνεια, αποφεύγοντας πχ. το κρεβάτι, τα πόδια κτλ.Να μην το ακουμπάμε κοντά σε εστίες θερμότητας (πχ. καλοριφέρ/σε σημείο που χτυπάει ο ήλιος)Αποφεύγουμε να καπνίζουμε από πάνω του ( η στάχτη και η σκόνη μπορεί να συσσωρευθεί)Χρησιμoποιούμε βάση laptop με έξτρα ψύξη (fan), αν το laptop μας εκτελεί βαριές διεργασίες με τις ώρεςΚρατάμε πάντα καθαρό τον χώρο εργασίας μας, από σκόνη και λοιπά σωματίδιαΜην καταβάζουμε στο laptop έξτρα προγράμματα και διεργασίες που καταναλώνουν πόρους (πχ. άχρηστες εφαρμογές)Συντηρούμε το λειτουργικό μας σύστημα με αντίστοιχες εφαρμογές (πχ. ανασυγκρότηση δίσκου)
Keywords
Τυχαία Θέματα