Πορεία με εντάσεις για τα ΑμεΑ

Αν και η πορείες των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές, όπως επεσήμανε η ΕΣΑμεΑ, εντούτοις δεν έλειψαν τα… «παρατράγουδα» κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συγκέντρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τη βουλή, όπου αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, συναντήθηκε με τα κόμματα και γνωστοποίησε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Τα άτομα

με αναπηρία προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα  «να πιαστούν» στα χέρια με τα ΜΑΤ. Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, δεν υπέκυψαν και πέρασαν από το φραγμό που τους είχαν κάνει οι αστυνομικοί.

Ο κος Βαρδακαστάνης τόνισε ότι το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα θα παλέψει ενάντια στη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων, των μισθών, των ελάχιστων φοροαπαλλαγών, ενάντια στην καταβαράθρωση του προνοιακού συστήματος, των σχολείων και της υποχρηματοδότησης του συστήματος δημόσιας υγείας κ.λπ. Για το θέμα της συνάντησης της ΕΣΑμεΑ με τον πρωθυπουργό, ο κος Βαρδακαστάνης έλαβε ως απάντηση ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν την οριστικοποίηση των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα