Πολύ συχνή η υπέρταση αλλά και πολλοί χωρίς θεραπευτική αγωγή

Σύμφωνα μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA, πολλοί ασθενείς σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από υπέρταση και, ακόμη και αν το ξέρουν, πολύ λίγοι λαμβάνουν επαρκή φαρμακευτική θεραπευτική αγωγή για την υπέρταση τους. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος αλλά και σε χώρες με υψηλό εισόδημα, όπως ο Καναδάς.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Mc Master, δείχνει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού αγνοεί ότι πάσχει από υπέρταση και,

ακόμα κι αν το μάθει, δεν λαμβάνει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

"Η μελέτη μας δείχνει ότι ο μισός αριθμός από τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση, αγνοεί την κατάστασή του, και, ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν εντοπιστεί, πολύ λίγοι λαμβάνουν επαρκή θεραπευτική αγωγή για να ελέγξουν την πίεσή τους", δηλώνει η συγγραφέας της μελέτης, Dr Clara Chow, Καθηγήτρια της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.

Οι ερευνητές προσθέτουν επίσης ότι, παρόλο που είναι πολύ γνωστά τα φάρμακα που βοηθούν στον έλεγχο της υπέρτασης, η μελέτη αυτή βρήκε ότι μόνον το ένα τρίτο των ασθενών που ήσαν ενημερωμένοι για την κατάστασή τους, κατάφερναν να επιτύχουν το στόχο στον έλεγχο της πίεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα