Αναβάθμιση και όχι κλείσιμο του ΟΣΕ

Το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων διαψεύσει κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», σύμφωνα με το οποίο μπαίνει λουκέτο στον ΟΣΕ.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, το κλείσιμο, ή η απαξίωση του Οργανισμού δεν περιλαμβάνονται επ' ουδενί στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. «Απεναντίας, κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για τον λόγο αυτόν βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών

υποδομών σε όλη τη χώρα».

Το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας κάνει λόγο για τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση που φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας, θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ο έλεγχος θα ξεκινήσει μετά το Σαββατοκύριακο των γερμανικών εκλογών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real News, στις Βρυξέλλες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο η χώρα μας να μείνει, λόγω πολιτικής διαπραγμάτευσης, χωρίς δόση έως τα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η περικοπή των μη απαραίτητων δομών είναι μακράν η καλύτερη επιλογή». Μία από τις βασικότερες μη απαραίτητες δομές είναι ο ΟΣΕ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άνοιξε τη συζήτηση για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο τονίζοντας δημοσίως ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πλήρως το 2014 ενώ επεσήμανε την ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κοινοτικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το Ταμείο επιθυμεί να περικόψει το δημόσιο χρέος κατά 10 ακόμα μονάδες έως το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα