Πολωνία κορονοϊός νέα: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Πολωνία κορονοϊός νέα: Η Πολωνία κατέγραψε ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων κορονοϊού για τέταρτη συναπτή ημέρα σήμερα με 4.739 νέες μολύνσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας καθώς η χώρα ετοιμάζεται να επαναφέρει κάποιους από τους αρχικούς περιορισμούς. Η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική σε ολόκληρη τη χώρα από αύριο όταν αναμένεται να ανακοινωθεί και μια αυστηροποίηση των περιοριστικών

μέτρων στα σχολεία. Χθες, ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά, στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 116.338 κρούσματα κορονοϊού και 2.919 θάνατοι από COVID-19. Η μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων σήμερα αναφέρθηκε στη νοτιοανατολική Πολωνία, όπου τείνουν να εξαντληθούν οι νοσοκομειακές κλίνες για τους ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι ασθενείς με COVID-19 καταλαμβάνουν 4.407 νοσοκομειακές κλίνες σε όλη τη χώρα και 320 αναπνευστήρες σε σχέση με 4.138 και 296 αντίστοιχα μια ημέρα πριν. Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ακόμη ότι ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε από χθες κατά 459, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ μειώθηκε κατά 22.600 στα 21.500.

Νέο ρεκόρ και στην Ελβετία

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν αυξήθηκε κατά 1.487 σε μία ημέρα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα της ελβετικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Η υπηρεσία ανέφερε συνολικά 60.368 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ την Πέμπτη ήταν 58.881. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 3 και έφθασε τους 1.794.

Η χώρα ανέφερε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα νέα ημερήσια κρούσματα έφθασαν τα 1.456 στις 23 Μαρτίου και μειώθηκαν μέχρι και στα τρία την 1η Ιουνίου.

Αυστραλία: Δεύτερη συνεχόμενη μέρα χωρίς θάνατο από τον ιό

Στον αντίποδα σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η Αυστραλία. Η χώρα δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο από κορονοϊό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη περίοδο εδώ και τρεις μήνες που δεν θρηνεί κάποιο θύμα από τον νέο κορονοϊό.

Οι πολιτείες και τα εδάφη της Αυστραλίας κατέγραψαν συνολικά 16 κρούσματα νέου κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, με τον αριθμό τους να μειώνεται από 28 που είχαν ανακοινωθεί χθες Πέμπτη, και κανέναν θάνατο από COVID-19 για δύο συναπτές ημέρες, το πρώτο 48ωρο από τις 11 Ιουλίου που δεν καταγράφεται κανένας θάνατος στην χώρα από την νόσο αυτήν.

Τα αποτελέσματα αυτά εδραιώνουν την αισιοδοξία στη χώρα ότι κατάφερε να αναχαιτίσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.

Η πολιτεία της Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη της χώρας, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της επιδημίας της COVID-19 στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι τώρα μετρά λιγότερα από 200 ενεργά κρούσματα του SARS-CoV-2.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πραγματικά αποφασιστικής προσπάθειας καταπολέμησης αυτού του δεύτερου κύματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε δημοσιογράφους στην Μελβούρνη.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 27.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και περίπου 900 θανάτους από COVID-19, με τους αριθμούς αυτούς να είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφουν πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε ακόμα:Κορονοϊός: Νέα αρνητικά ρεκόρ στην καταγραφή κρουσμάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα