Πολίτες προσφεύγουν στο ΣτΕ για την εκποίηση δάσους και ιαματικών πηγών

Αντισυνταγματική ζητούν να κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων στο Καβούρι και στις Θερμοπύλες κάτοικοι των Δήμων Βούλας- Βουλιαγμένης- Βάρκιζας και Λαμίας με σχετική προσφυγή τους.

Συγκεκριμένα θεωρούν ότι η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ 110 χιλιάδων τ.μ. στην περιοχή Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης και 800 χιλιάδων τ.μ. των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών-Καλλίδρομου, είναι εντελώς λανθασμένη καθώς θεωρούν ότι με τη μεταβίβαση των εκτάσεων παραβιάζεται ο Νόμος για τη δημόσια κυριότητα των ιαματικών και φυσικών πόρων και το ίδιο για το Μικρό Καβούρι που λόγω δασικής

έκτασης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα και το αναπαλλοτρίωτο των δημοσίων κοινόχρηστων πραγμάτων δεν μπορεί να εκποιηθεί.

Οι κάτοικοι στην προσφυγή τους υπογραμμίζουν πως με τη μεταβίβαση της υψηλής κυριότητας της επίδικης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ αίρεται η δημόσια ωφέλεια, καθώς η εν λόγω έκταση αγοράστηκε από τον ΕΟΤ, με συνέπεια να παραβιάζονται οι ρητές διατάξεις του Νόμου που αφορά τον ΕΟΤ.

Προσθέτουν ακόμη πως η επίμαχη μεταβίβαση έπρεπε να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα