«Πόλεμος» για το Ελληνικό κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Μεγάλη αντιπαράθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να έχει και διάρκεια, μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προσπάθεια εκποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της παραχώρησης του Ελληνικού είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις εάν σχηματίσει κυβέρνηση, αποκαλώντας παράλληλα

«εκτροφείο σκανδάλων» το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Τσίπρας, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση την Πέμπτη (27/02) στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, τόνισε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλυσε περαιτέρω την στάση που αναμένεται να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν σχηματίσει κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας: «όπου η Βουλή κρίνει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δεν θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις».

Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το Ελληνικό κρύβει τη σύγκρουση δύο κόσμων: «Αυτού που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και εκείνου που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους».

Βέλη κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και με σκληρά λόγια κατά του ΤΑΙΠΕΔ, αποκαλώντας το «εκτροφείο σκανδάλων» και «ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του», ενώ κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ αλλά οι επικεφαλής του Ταμείου αρνούνται να τα προσκομίσουν.

Μηταράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση για την επενδυτική πρόταση της Lamda Develοpment για την αξιοποίηση του Ελληνικού, με τον Νότη Μηταράκη να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά αντίθετα προσπαθεί να «τορπιλίσει» την προσπάθεια αυτή με προαποφασισμένα και δογματικά επιχειρήματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να καταστεί η χώρα μας ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και να έρθουν ξένα κεφάλαια από τις χώρες που επανειλημμένα έχουμε επισκεφθεί», ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση κοιτά «το σήμερα και το αύριο του τόπου, προσελκύοντας νέες επενδύσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα