Ποιότητα και θέαμα!

Κάποτε τα είχα γράψει για τον Γκαλέτι. Ισχυριζόμουν πως γουστάρει να συγκλίνει στη μεγάλη περιοχή και να ψάχνει το γκολ ως δεύτερος επιθετικός. Κατέληγα στο συμπέρασμα ότι τέτοιον παίκτη δεν είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Ο Γκαλέτι ήρθε, έπαιξε πάνω στη γραμμή ως κλασικός εξτρέμ και διέπρεψε. Επεσα έξω πανηγυρικά.

Τώρα, δεν σας γράφω ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει

παίκτη σαν τον Σαβιόλα. Το ρεπερτόριο του Αργεντινού διεθνούς δεν το έχει κανένας από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων». Δηλαδή, επαφή με τα δίχτυα, άνεση στο παιχνίδι μέσα και έξω από την περιοχή, ταχύτητα στη διαγώνια κίνηση, ευχέρεια στο ένα-δύο πριν το τελείωμα της φάσης.

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι ένας κοσμοπολίτης του ποδοσφαίρου. Με την εθνική Αργεντινής, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τη Ρίβερ (αφήνω τις άλλες) κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Από δεκαεννιά χρονών στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σε ηλικία τριάντα ενός ετών προτιμά τον πρωταθλητή Ελλάδας από τη φορτωμένη δόξα Σάντος που μόλις εγκατέλειψε ο Νέιμαρ.

Ο «κούνελος» έκανε μια γεμάτη χρονιά στη Μάλαγα σκοράροντας και στην Πριμέρα, και στο Τσάμπινονς Λιγκ. Παίκτης απόλυτης προσαρμογής θα διευκολύνει τον Μίτσελ σε κάθε επιλογή που αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Αν οι οπαδοί ζητούσαν θέαμα, ο Σαβιόλα θα το προσφέρει. Παίζει με ταχύτητα. Κάνει την απολύτως απαραίτητη κατοχή της μπάλας και κινείται εξαιρετικά χωρίς αυτή. Εχω λόγους να πιστεύω ότι στα όποια λεπτά συμμετοχής του Ιμπαγάσα, οι δυο τους θα χαρίσουν μαγικές στιγμές στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Σημαντικό είναι όμως ότι η μεταγραφή του Σαβιόλα δεν στερεί αναγκαστικά τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής που δικαιούται ο Μήτρογλου. Ο Αργεντινός μπορεί να κινηθείς στις πτέρυγες ή πίσω από τον φουνταριστό δίνοντας φουλ επιθετικό χρώμα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού εφόσον χρειαστεί.

Πολλοί ίσως θεωρήσουν ότι η μεταγραφή του Σαβιόλα έχει τον χαρακτήρα μιας περιττής πολυτέλειας. Διαφωνώ απόλυτα. Ο φορτωμένος εμπειρίες και τίτλους μικρόσωμος φορ θα προσθέσει ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οσοι ζητούσαν έναν παίκτη που θα μπορεί να βγαίνει πάνω από τα συστήματα και θα απογειώνει κατά διαστήματα το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», θα τον βρουν στο πρόσωπο του Σαβιόλα. Και θα εκτιμήσουν ότι σε καιρούς οικονομικής κρίσης ένα από τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα φορά τη φανέλα της ομάδας τους.

πηγη sportday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα